Els equips inscrits a l'Oncotrail 2019 fan els últims entrenaments

INTERVENEN: Sergi Dalmau, Birres Braves Trail Team 'B' / Quim Martínez, Correcuits

Menys de dues setmanes perquè es doni el tret de sortida a la setena edició de l'Oncotrail, cursa per equips de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona conjuntament amb l'Agrupació Excursionista Palafrugell i el Club Atlètic Palafrugell i que té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. 

Per participar-hi, cada un dels 275 equips de vuit integrants inscrits enguany han de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Per tant, durant els darrers mesos han organitzat tot tipus d'activitats per recaptar fons però, òbviament, també han hagut d'entrenar les cames de valent. 

Alguns s'han cordat les bambes per primera vegada i, gairebé sense esperar-s'ho fa mig any, ara es troben amb la prova del 5 d'octubre ficada al cap. És el cas, per exemple,  del segon equip de Birres Braves. Reconeixen que, malgrat fer una estimació d'unes quinze hores per completar l'Oncotrail, no tenen referències per saber com la finalitzaran i es posen metes amb molta filosofia

D'altres conjunts, en canvi, faran la cursa per enèsima vegada, com els Correcuits, que van a completar la seva sisena edició consecutiva. Observen que, any rere any, la veterania sumada és de gran utilitat. Quan es troben amb els equips novells amb els que compartiran l'Onco els recomanen sobretot molta tranquil·litat i que l'objectiu real no és mai competir, sinó haver recaptat els donatius.

L'Oncotrail 2019 arrencarà el dissabte 5 d'octubre a les 9 del matí a una plaça de Can Mario de Palafrugell que mostrarà una marea de colors integrada pels més de 2.000 participants. A l'horitzó de cada un d'ells hi hauran els 100 km de recorregut però també mirar de superar amb escreix els gairebé 290.000 euros de l'any passat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports