La Fundació Barça treballa la integració social per mitjà de l'esport a La Bisbal

Intervenen: Lluís Sais, alcalde de la Bisbal / Ramon Garriga, coordinador de projectes i programes de la Fundació Barça

El Barça és més que un Club i més enllà de l'eslògan ho demostra amb projectes com FutbolNet que ajuda a la integració social d'infants i adolescents en situació d'alta vulnerabilitat. La Bisbal d'Empordà és una de les cinc poblacions catalanes on es desenvolupa aquesta metodologia, que impulsen la Diputació de Girona, la Fundació Barça i el propi ajuntament. 

Consisteix en utilitzar l'esport com a eina de canvi social que ajudi a generar grups cohesionats i encomani valors positius com el l'esforç, la convivència o el treball en equip. 

A la Bisbal compten amb tres grups de treball amb un destacat equilibri entre nens i nenes, que s'agrupen segons l'edat, tot i que es fomenta també el vincle intergeneracional perquè el projecte sigui més integrador. 

A la Bisbal d'Empordà, les 130 hores de FutbolNet es desenvolupen a les instal·lacions de l'Institut,  Cada activitat se centra en un valor, que els joves han de posar en pràctica per mitjà del joc i un partit de futbol que inclou espais de reflexió.  

FutbolNet acull participants de fins a 16 anys. Passat el límit d'edat, s'ofereix als joves la possibilitat d'incorporar-se com a mà dreta de l'equip educatiu fent de mediadors per donar-los suport en la seva tasca, ajudar-los a empoderar-se i obrir-los, per exemple, una nova via professional. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports