Girona és la segona província espanyola amb més risc de patir inundacions en 10 anys

La província de Girona, i la Costa Brava en concret, és un dels punts d'Espanya que té més risc de patir inundacions. Així ho recull un informe de per l'Observatori de la Sostenibilitat emès arran de l'impacte catastròfic que la gota freda ha tingut en diverses zones ja que les inundacions són el desastre natural que més danys genera a tot l'estat espanyol. 

Percentualment, en 10 anys, Girona és la segona província espanyola amb més possibilitats de patir inundacions i la tercera si mirem la superfície total. 

El document de l'OS identifica com a causa de les inundacions l'intens procés d'urbanització al qual s'ha sotmès la costa catalana durant la segona meitat del segle XX, que ha portat a construir edificacions sobre terrenys qualificats com a zones inundables. Assenyala a més que el cerixement econòmic, els processos d'urbanització i sobretot el canvi canvi climàtic accentuaran la perillositat d'aquests emplaçaments així com la vulnerabilitat de les persones que hi viuen, amb la qual cosa es recomana deixar d'edificar en aquests punts.
 
L'informe suggereix que cal informar immediatament els ciutadans, especialment els que tinguin els seus habitatges o negocis afectats per un elevat risc d'inundació. En la mateixa línia, subratlla la importància que les administracions, sobretot les locals, tinguin coneixement sobre aquesta qüestió ja que avisen que els episodis meteorològics extrems augmentaran i que cal actuar com més aviat millor. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat