2.000 uriços i 250 racions a la Uriçada Popular Ganxona

Exquisit, selecte, amb fort gust de mar i amb un gran sabor intens que el converteix en un menjar no apte per a tots els paladars, sigui com sigui l'uriç és el producte estrella d'aquests mesos d'hivern a la costa ganxona i ho segueix demostrant any rere any en la seva campanya gastronòmica "Temps d'Uriços" que se celebra del desembre fins al febrer, els mesos més idonis per provar aquest marisc tant preuat.

L'acte central de la campanya és com cada any l'Uriçada popular. Enguany, s'ha hagut d'ajornar un mes pel mal temporal de la costa que va impedir als mariscadors sortir a recollir els uriços. Aquest dissabte però, s'ha reprès la campanya amb més de 2.000 uriços, el que representa unes 350 racions de 6 uriços. Cada ració acompanyada d'una copa de cava per sis euros.

Del mar directe a la taula. Són uriços frescos i de qualitat, tant per l'època com per l'exigència de la campanya gastronòmica ganxona. La pesca moderada i sostenible és una altra dels aspectes que tenen en compte a l'hora d'engegar campanyes d'aquest tipus. Asseguren que tots els restaurants que hi participen comprin els uriços a pescadors especialitzats i que els mètodes de pesca siguin els adequats.

Des del mes de desembre una trentena de bars i restaurants de Sant Feliu de Guíxols estan ofereint l'uriços, tant per esmorzar, dinar o sopar. La campanya s'allarga fins a finals de febrer, el mes que s'obre una altra campanya gastronòmica també típicament ganxona, la campanya del peixopalo. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura