El Terracotta Museu va augmentar un 15% el nombre d’usuaris durant el 2023

El Terracotta Museu ha estat fent números per presentar el balanç de visitant de l'any 2023, i realment ha estat un any de gran èxit. Ja es pot dir que no només s'han recuperat les xifres d'abans de la pandèmia. Les han superat. 

El Terracotta Museu de la Bisbal va tancar el 2023 amb més de 14.000 visitants. Concretament, 14.329 persones van adquirir l'entrada per visitar alguna de les exposicions que acull l'equipament bisbalenc o bé van participar en alguna de les moltes activitats culturals que s'hi van celebrar durant l'any. Aquesta xifra suposa un augment del 15,57% respecte a la del 2022 i una clara recuperació del nombre de visitants previ a la pandèmia.

Una exposició destacable per l'èxit de públic va ser 'La feina de carboner', en homenatge a Lluís Pla, que la van visitar 5.903 persones entre el 29 d'abril i el 6 d'octubre. I una altra, la que acull actualment la sala d'exposicions temporals, la mostra de producció pròpia 'Carles Sala. D'oller a artista de la ceràmica', que durant el 2023 va ser visitada per 5.731 persones des de la seva obertura a l'1 de juliol.

També cal destacar la programació d'exposicions temporals de l'Espai la Peixera, totes elles comissariades per l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i produïdes pel Terracotta Museu. Durant el 2023 aquest espai de difusió de la ceràmica artística contemporània ha inaugurat les mostres de Núria Gimbernat, Cesc Abad, Elisa Garcia Coll i Iona Palau. En total, aquesta sala va rebre 9.982 visitants entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2023.

A més a més, durant l'any el museu va programar tota mena d'activitats com visites guiades, tallers escolars, inauguracions, presentacions de llibres monogràfics sobre ceràmica, xerrades, la fira de col·leccionisme Antic Ceràmica, i espectacles i concerts d'esdeveniments com la Festa Major, el fiTM i la Fira del Circ.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura