La DO Empordà comença una verema marcada per la sequera

Baix Empordà

Data: 27/08/2021

Els cellers de la DO Empordà han iniciat aquests darrers dies la verema 2021, començant a collir les varietats primerenques, com el moscat de gra petit i alguna varietat blanca i negra per a l’elaboració de vins escumosos. El gruix de la producció es collirà durant l’agost i el setembre. Es preveu que la campanya s’acabi a principis d’octubre. 

La verema d’enguany ve marcada per la sequera. Després d’una tardor plujosa, la manca de precipitacions ha estat una constant tant a l’hivern com a la primavera. Aquesta situació s’ha agreujat encara més durant l’estiu amb un dels nivells de precipitacions més baixos de la darrera dècada. L’afectació ha estat desigual en funció de les zones. De fet, les pluges registrades a principis d’agost al Baix Empordà van ajudar a minimitzar l’estrès hídric que han patit les vinyes al llarg de l’estiu i han contribuït a millorar el creixement dels raïms en aquesta zona. Les vinyes que disposen de reg, que són mínimes, també han pogut minimitzar els efectes de la sequera.   

Tot i que els ceps venen carregats d’un gran nombre de raïms, les poques pluges registrades han minvat el seu creixement i el gra és més petit de l’habitual. Malgrat aquesta circumstància, la producció de la campanya d’enguany serà igual o una mica inferior a la mitjana habitual que és de 8,6 milions de quilos. El resultat final, però, dependrà de les condicions meteorològiques de les properes setmanes que marcaran l'evolució de la maduració del raïm i determinaran el volum final de la verema 2021.

Avui dia, l’estat de les vinyes és excel·lent i el fruit està molt sa. A diferència de l’any passat, la campanya s’ha caracteritzat per la manca de problemes sanitaris a les vinyes. Les temperatures moderades durant el dia i les baixes temperatures a les nits de les últimes setmanes són ideals per a la bona maduresa del fruit, amb òptims nivells de graduació i acidesa. Aquest fet permet ser molt optimista respecte a les bones aptituds enològiques del raïm i s’espera una collita de gran qualitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura