Unió de Pagesos crea 'Pagesia a casa' per facilitar la compra d'aliments de proximitat

Forallac

Data: 12/04/2020

INTERVÉ: Susanna Vila, Horta de Palou

Per facilitar la comercialització i la compra d'aliments de proximitat tant a productors com a consumidors la Unió de Pagesos ha posat en marxa el projecte 'Pagesia a casa', un portal web on, davant la situació de confinament, permet posar en contacte pagesia i compradors.

Els consumidors disposen d'uns 250 productors per fer les comandes. En el cas del Baix Empordà les productores alimentàries que formen part de la campanya són 10 i ofereixen tota classe d'aliments bàsics, des de fruites i verdures, a carn, llet, vi, llegums o altres aliments.

Un d'aquests productors ecològics és Horta de Palou, situats a Forallac. En aquest cas ofereixen fruita, verdura, carn, llegums i ous, tot i que afirmen que la demanda és superior a la producció i demanen rapidesa a inici de setmana a l'hora de fer la comanda, ja que així poden organitzar la producció setmanal.

Entre els productors de la zona han creat una xarxa de contacte i de col·laboració en la que s'ajuden entre ells per garantir que tots els clients puguin aconseguir el producte de proximitat que necessita, ecològic i lliure de pesticides.

Els productors subministren als consumidors cistelles o caixes a domicili amb els productes sol·licitats. D'aquesta manera, la transacció comercial es fa exclusivament entre el consumidor i el productor.

Unió de Pagesos segueix treballant per aconseguir que els ajuntaments catalans permetin restablir els mercats de fruita i hortalisses a l'aire lliure.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura