L'Ajuntament de Palafrugell presenta els projectes principals del nou curs polític

Palafrugell

Data: 24/09/2021

INTERVENEN: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell // Joan Vigas, primer tinent d'alcalde // Marc Heras, regidor de Medi Ambient, Museu del Suro, i tecnologies de la informació i la comunicació TIC

L'Ajuntament de Palafrugell ha presentat les actuacions més destacades que es portaran a terme en els mesos vinents al municipi.

En destaca l'inici de grans projectes cabdals del municipi que representen importants millores en la mobilitat, com l'ampliació de l'avinguda d'Espanya, on ja s'han començat les obres i que compta amb un pressupost de 2 milions d'euros.

Un altre canvi serà la transformació de la plaça del Priorat de Santa Anna. Fins ara era un espai d'aparcament, i passarà a ser una plaça pública.
Pel que fa a aparcaments, s'està treballant en la creació de nous aparcaments gratuïts que estiguin properes al nucli comercial, concretament a la zona de l'Escola Barceló i Matas, a Manufactures del Suro, a l'Energia, i on s'hi troba la Policia Local. Aquest últim comptarà amb dispositiu de càrrega per a cotxes elèctrics. A més, s'ha iniciat un estudi per instal·lar-ne una desena repartits en diferents zones del municipi. Pel que fa al pàrquing del Casal, s'estan treballant diverses opcions que potenciïn la rotació.

En àrea mediambiental, el principal projecte és la instal·lació de la segona fase de xarxa de calor a la zona esportiva i de plaques d'energia solar al Museu del Suro, amb un cost total d'uns 340 mil euros.

En noves tecnologies, s'ha adquirit d'un nou programa per a la gestió del padró que permetrà realitzar tot el procés en línia, i s'ha millorat el portal de mapes del municipi.

En esports destaca la creació d'un nou pavelló esportiu del qual en farà ús les entitats esportives sobre rodes. L'hoquei, i el patinatge. El nou pavelló s'ubicarà al costat de l'Escola Barceló i Matas. També en àmbit esportiu es construirà una pista ciclista a la zona industrial, i es millorarà la pista d'atletisme.

Aquestes inversions es finançaran amb el romanent de tresoreria i excedents pressupostaris dels quals disposa l'Ajuntament de Palafrugell.
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política