Torna la tradicional festa cubana "De Calonge a l'Havana"

Amb l'objectiu de recuperar l'essència indiana del passat, un any més el ritme de Cuba torna a recórrer els carrers de Calonge gràcies a la festa cubana "De Calonge a l'Havana", amb una cercavila teatral, paradetes d'artesania i cantada d'havaneres, entre altres activitats.

Un any més Calonge acull la tradicional festa cubana "De Calonge a l'Havana", un esdeveniment que busca estrènyer els llaços entre Catalunya i Cuba i recuperar l'essència del passat indià del país, durant els dies 22 i 23 d'agost.

En aquest cas, el passat indià té a veure amb els viatges al llarg del segle XX de joves calongins, alguns encara adolescents, especialment cap a Cuba, a on provaven de fer fortuna. De fet, el patró de l'indià se'l coneix com a un home de procedència humil fet a si mateix. Per tant, l'escenari de la festa es dissenya amb un aire cubà.

Així, la festivitat, inspirada en Cuba i organitzada per l'Associació Calonge Comerç i Empresa amb el suport de l'Ajuntament, ha preparat uns dies plens de diversió, cultura i música amb activitats als carrers del nucli antic de Calonge i al castell, una ubicació clau per als firaires, tot i que en una època de molta calor.

Si ets, doncs, dels que la música cubana et fa ballar i vibrar, la pots escoltar en directe a través d'una cercavila teatral, mentre gaudeixes de les paradetes d'artesania amb productes locals i exòtics que han arribat a la vila.

A més, en aquest viatge cultural i festiu, també es pot gaudir de teatre a les llibreries, una experiència única per als amants de la literatura, i les mítiques havaneres, melodies que evoquen l'essència de Cuba, i que van acompanyades del tradicional "cremat" per escalfar l'ambient.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura