Maddox serà la primera discoteca projectada al Metavers

Aquest cap de setmana el Centre Cultural 'Il Faro' ha acollit una exposició interactiva, una taula rodona i una mostra al metavers per recordar la història de la discoteca Maddox de Platja d'aro. Ha comptat amb èxit de participació. Hi han passat més de 1.200 persones. Entre elles, Anna Balletbó, com a primera família propietària de la discoteca, i la família Regàs, fills del primer promotor del local. 

El centre i espai d'art i de cultura italiana de Platja d'Aro, 'Il Faro, s'ha convertit, per uns dies, en l'antiga discoteca Maddox que havia protagonitzat grans nits festives al municipi. L'espai ha recuperat l'estètica, il·luminació i música que presentava l'establiment i les persones que s'hi han acostat han pogut recuperar per uns minuts la sensació i el record d'estar movent l'esquelet en aquella reconeguda pista de ball platjarenca.

Per recordar i retre homenatge a Maddox, s'han organitzat diverses activitats. En primer lloc, una mostra física temporal en el mateix espai cultural que consta de diverses fotografies que recullen moments històrics i quotidians del local, i que donen testimoni de festes, espectacles, concursos i personatges que hi van fer estada, com Salvador Dalí, Josep Pla, Julio Iglesias o Joan Manuel Serrat.

En aquesta exposició també s'hi han incorporat diversos objectes, vinyetes sobre el local i un record de la pel·lícula 'Palabras de amor', de la qual una part va ser enregistrada al local d'oci nocturn l'any 1968, mateix any que va començar la seva història.

Un cop finalitzada l'exposició temporal, entrarà en marxa la part més destacada de la iniciativa: la Maddox Experiencie. La mostra que recorda l'antic i reconegut local d'oci nocturn, es convertirà en la primera discoteca projectada al Metavers. Fent ús de les noves tecnologies es podrà reviure l'experiència de visitar l'establiment.

D'altra banda, el centre cultural 'Il Faro' també ha organitzat una taula rodona sota el nom 'El Metavers: recuperar el passat per projectar-nos al futur'. Entre els participants, s'ha pogut sentir les paraules de Daniel Regàs, fill del primer promotor del projecte; d'Ángel Pérez, qui va ser DJ de la sala; d'Albert Anta, del Centre de Blockhain de Catalunya; del video-dissenyador Mey Glez; i de Pol Esteve, arquitecte i investigador de la Universitat de Londres.

Maddox va néixer l'any 1968. Des de llavors i fins a l'any 1980 va estar dirigit per Oriol Regàs. Posteriorment, encara va funcionar vint-i-cinc anys més, la majoria dels quals com a propietat de l'empresari Pepe Carreras. Va tancar les portes el 10 de setembre del 2005 i va ser enderrocada el juny del 2006, mig segle després que la història del local comencés amb el que va ser el primer negoci que va acollir: un bar anomenat Cielito Lindo.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura