Unes 2.500 persones visiten la Fira de la Poma d’Ullà

Ullà

Data: 17/10/2022

Gairebé 50 parades van omplir aquest diumenge el nucli antic d'Ullà, amb motiu de la tradicional Fira de la Poma. L'administració i les entitats del municipi es van bolcar en l'esdeveniment, que enguany va vendre unes 6 tones d'aquesta fruita dolça.

El paisatge d'Ullà, així com dels seus municipis circumdants, està marcat pel cultiu de la poma. Un cop l'any la fruita també s'apodera del nucli antic del poble i, tal és l'expectació, que es duplica el seu nombre d'habitants. El punt neuràlgic de la fira són unes caixes de palets, que s'omplen amb tones de pomes.
 

"Donem una bossa i la gent ha de pagar 5 euros. Després, poden triar entre les varietats Royal Gal, Golden, Gran Smith i Delícia." - Maria Dolors Anguera, veïna d'Ullà

L'esdeveniment s'ha consagrat com una tradició a la localitat. Fa 15 anys que es celebra, i aconsegueix aturar al voltant d'uns 2.000 vehicles al municipi.
 

"La gent sol passar de llarg, i amb la fira aconseguim que els vehicles parin. Aquest any esperem que ens visitin entre 2.000 i 3.000 persones." - Josep López, alcalde d'Ullà

Després de la pandèmia i unes obres ja finalitzades, la Fira va tornar al centre. Això, va fer que més parades s'animessin a participar i la xifra va augmentar a gairebé la cinquantena.
 

"Les parades han augmentat. Aquest any n'hi ha unes 47." - Xavi Pérez, regidor de cultura i festes d'Ullà

Entre els taulells s'hi van veure sucs o melmelades de poma, també bijuteria amb motius vegetals o decoracions per la llar. L'escola Puig Rodó fa anys que hi és present per fer guardiola per activitats i excursions del centre.
 

"Muntem la parada per guanyar diners per l'escola. Aquest any ens està anant molt bé." - Yasmin Najim, alumne de l'escola Puig Rodó

​Una premissa es va repetir durant tota la jornada de diumenge: "I és que ha estat un èxit". L'any passat es van vendre 4.000 kg de pomes i enguany, han estat 6 tones. Totes elles han estat cedides per l'empresa Giropoma i els diners recaptats es destinaran a serveis socials.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura