Domini francès en el circuit de Fórmula Kite a Palamós

Els millors esportistes internacionals sobre la taula i la cometa de tracció s'han congregat aquest cap de setmana a la badia de Palamós. Així, més de mig centenar de participants s'han citat a la localitat baix-empordanesa per tal de disputar la segona prova de la temporada de la Cutty Sark FKSS, inclosa al circuit de referència a Europa de Fórmula Kite. Després de dos intensos dies de competició, han estat els gals Theo de Romecourt (secció masculina) i Poema Newland (secció femenina) els capdavanters al podi.

Diumenge amb fort vent i onatge
El tret de sortida es va produir divendres amb la jornada d'entrenaments oficials. L'objectiu era domar les onades de Palamós per encarar les regates puntuables disputades el dissabte i el diumenge. Fou l'últim dia de competició, quan es van donar les condicions meteorològiques òptimes per practicar kitesurf. Així, es van realitzar 12 sortides amb un vent que rondava els 14 i 20 nusos.

Theo de Romercourt, Denis Taradin i Marks Zakowski
En la classificació masculina, Theo de Romercourt es presentava com el principal favorit i de fet, no va deixar a ningú indiferent després de proclamar-se el vencedor. El número 3 del món, va imposar-se en 7 de les 9 mànigues disputades. De molt a prop el va seguir, el rus Denis Taradin, guanyador en la passada prova de Mallorca, i el polonès Marks Zakowski.

Poema Newland, Gisela Pulido i Nina Arcisz
Pel que fa a la secció femenina, també presència francesa al capdavant. Poema Newland fou la millor en adaptar el kite davant el fort vent i l'onatge de Palamós. La segona millor esportista va ser la surfista catalana Gilesa Pulido, que va anar de menys a més, seguida de la polonesa Nina Arcisz.

La següent competició es celebrarà a València
Després de celebrar-se la Cutty Sark a Palamós, la competició seguirà el 8 i 9 de maig a València amb Denis Taradin i Julia Damasiewicz al capdavant de la classificació general. Així doncs, Palamós ha acollit aquest cap de setmana una pràctica que a poc a poc captura l'atenció de més adeptes, ja que el 2024 passarà a ser modalitat olímpica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports