Les entitats de l'Estartit es tornen a concentrar per l'impagament de les subvencions

IMATGE DE PORTADA. Entitats Estartit

Les tretze entitats de l'Estartit continuen en peu de guerra, davant una situació descrita de "preocupant". Els seus integrants encara no han cobrat l'import total de les subvencions del 2022, i en conseqüència, han de posar els diners de les seves butxaques per tirar endavant les activitats. Aquest dissabte un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de l'església i han llegit un manifest de protesta.

La cavalcada de reis, els dinars de germanor dels jubilats o la festa major amb els gegants són algunes de les activitats que podrien desaparèixer a l'Estartit, si les entitats no veuen abonades les subvencions del 2022. Ho ha manifestat aquest dissabte el teixit associatiu del nucli, a través d'un manifest consensuat entre més d'un centenar de persones.

El document assenyala que "es va prometre pagar a les entitats a principi d'aquest any, tan bon punt justifiquessin les anualitats". Avui dia, només han rebut el 50% pressupostat i apunten que, sense diners per fer activitats, "estan condemnades a desaparèixer".

Habitualment les associacions cobraven les subvencions entre els mesos de setembre i octubre. El 2022, però, l'EMD va canviar d'interventor i la situació es va catapultar. De fet, el nou secretari va anunciar que "no podien avançar els diners durant l'any en curs". Ara i després d'haver efectuat una anàlisi financera, també vol que es modifiquin les bases de les concessions per "evitar subvencionar activitats que no siguin d'utilitat pública o d'interès social".

Les entitats fartes desparar han manifestat, que amb totes les documentacions presentades, els hi estan "posant pals a les rodes per continuar duent a terme la seva tasca social". Així doncs, han demanat ajuda al síndic de greuges, perquè segons han explicat, des del nucli "han girat l'esquena a les reivindicacions".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política