El calongí Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la 'La lluna turquesa'

L'Alfons Cama, calongí de naixement, va créixer a Palamós des dels deu anys fins que va marxar a estudiar a Barcelona. Enginyer industrial de professió i ara també escriptor, va ser educat en ciències durant l'època franquista. Per això, abans de fer novel·la, va començar a treballar el català escrit. Llavors va ser quan, amb el Camí dels Cirerers, va debutar com a novel·lista. Camp on continua augmentant la seva trajectòria.

A mesura que escrivia es va adonar que tenia moltes coses a dir i que la ficció li permetia donar llum a aquestes coses. Ara, preguntem a l'autor sobre la història que expliquen les pàgines de "La lluna turquesa"

Les protagonistes són tres dones i han estat escrites per un home. Un repte que, com a escriptor, a en Cama li va agradar assumir. A més, a banda de les protagonistes, hi ha més petjada femenina a aquestes pàgines.

Aclareix que no és una història pròpia, però sempre hi ha pinzellades d'experiències personals que ha viscut l'autor. A banda de la història central, "La lluna turquesa" també amaga la història del cognom Cama. Pista: Prové de Romanyà de la Selva.

La història és totalment ficció, però alguna informació que ha estat afegida a la novel·la, sí que ha estat extreta de documents reals. A l'Alfons li han arribat molts comentaris positius sobre "La lluna turquesa". D'entre ells, que és una trama complicada, però amb moments sorprenents i que enganxa. També que, com a escriptor, ha evolucionat en la manera d'escriure i en els recursos literaris utilitzats. La gent vol continuar llegint Alfons Cama, per això li hem preguntat si ja té més idees per escriure.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura