Ja es pot visitar la 16a Mostra de Pessebres i Diorames de Mont-Ras

Mont-ras

Data: 07/12/2019

INTERVÉ: Albert Català, amics del Pessebre del Baix Empordà

El pont de la Puríssima és, per a moltes famílies, l'excusa perfecta per començar a decorar la llar i, sobretot, per muntar el pessebre, un dels elements imprescindibles per iniciar el Nadal. Els qui en aquestes dates ja el tenen llest per ser visitat són els expositors d'una de les exposicions més conegudes a l'Empordà com és la Mostra de Pessebres i Diorames de Mont-Ras, que aquest dijous va obrir les seves portes i que es podrà visitar fins a mitjans de gener.

L'exposició inclou pessebres populars de grans dimensions i carregats de detalls i en un segon espai una col·lecció de 33 diorames únics i inèdits, catorze d'aquests realitzats pels 21 alumnes que han participat aquest 2019 al curs de pessebrisme organitzat al poble. La resta són fets pels socis de l'Associació Amics del Pessebre del Baix Empordà.

En un tercer espai enguany s'hi pot trobar una mostra específica d'Àngel Romero, soci de l'associació de pessebristes, on hi ha exposats els 15 diorames que ha construït al llarg de la seva vida.

La representació del naixement de Jesús tradicionalment es construïa amb molsa, troncs, suro i figures de fang, però actualment n'hi ha de tota mena i materials diversos i al petit poble de Mont-Ras se n'hi poden veure alguns d'allò més originals i innovadors, construïts fins i tot amb pa.

Aquest any la temàtica de la mostra gira entorn dels refranys populars nadalencs i també s'ha organitzat un concurs de postals de Nadal amb els alumnes de l'escola del municipi. Per fer més interessant la visita també hi ha l'opció de participar al joc de buscar personatges i llocs amagats als pessebres.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura