Josep Maria Hernández guanya el III Premi Empordà de Novel·la

Josep Maria Hernández guanya el III Premi Empordà de Novel·la
La Bisbal d'Empordà

Data: 23/04/2020

El periodista Josep Maria Hernández Ripoll ha guanyat el III Premi Empordà de Novel·la amb l’obra La mort del Rei Gaspart. Així ho va decidir el jurat format per Neus Lloveras, Maria Teresa Calabús, Marià Sais, Joan Maria Puigvert, Josep Pastells, Blai Maté i Jordi Imaz. Es va reunir telemàticament el passat 6 d’abril i va decidir entre una trentena de novel·les que s’han presentat telemàticament.
 
Josep Maria Hernández Ripoll (Barcelona, 1958), autor de la tercera edició del Premi Empordà de Novel·la, fa més de trenta-cinc anys que es dedica a escriure: ha exercit la crítica musical i ha cultivat altres gèneres informatius com el reportatge social, la crònica nocturna o els articles d'opinió. Ha alternat la premsa i la televisió amb l’elaboració de relats infantils com els inclosos en els llibres Contes de tots colors (RBA 2004), Tot un món de contes (RBA 2008) i Tots els contes del món (Arpa 2018). Director del Programa Zona V de Televisió de Catalunya, on també és autor de guions per a diferents produccions (Una mà de contes, Sputnik, La Marató de TV3, Temps era temps o Avisa’ns quan arribi el 2000). L’any 2015 Hernández Ripoll signava els textos del llibre Barnasants. Barricades de cançons, dedicat al conegut festival de música d’autor, i un any més tard debutava en el món de la novel·la negra amb La sonrisa helada (Cal·lígraf 2016).
 
Si bé ahir, vigília de Sant Jordi, s’hauria hagut de fer la presentació pública i presencial a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà, a causa de la situació actual de confinament i estat d’alarma pel risc de propagació de la Covid-19, enguany la presentació del guardó s’ha hagut d’adaptar a la modalitat telemàtica. La presentació del Premi Empordà de Novel·la enceta la programació cultural en línia coordinada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà durant tota la Diada.
 
La iniciativa del Premi Empordà de Novel·la va néixer de la mà de l’editorial Edicions ºF 451 i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb la voluntat d’incentivar la participació tant de talents emergents, com d'escriptors en actiu. Jordi Imaz, responsable de l’editorial i impulsor del projecte, volia cobrir aquest buit de concursos literaris a la comarca, ja que trobava necessari potenciar i facilitar l’aparició de nous escriptors. Enguany el projecte ha tornat a comptar amb la col·laboració de l'editorial Brau Edicions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura