La dansa urbana inunda Torroella de Montgrí amb el Festival SOC

Torroella de Montgrí

Data: 19/03/2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya han participat en la tercera edició de l'esdeveniment que  s’ha consolidat com la principal plataforma catalana d’exhibició per a les companyies de dansa amateurs i semiprofessionals d'aquesta disciplina artística.

La dansa urbana ha inundat els carrers i l'Espai Ter de Torroella de Montgrí amb la celebració dissabte de la tercera edició del Festival SÓC de Dansa Urbana i Fusió. La programació s'ha dividit en dues sessions i es va iniciar al matí, a l’espai públic del municipi, amb les actuacions d’una desena de companyies que han mostrat les seves coreografies.

L’espectacle central del festival va tenir llloc al vespre  a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, amb la participació de SN Company, Dance for Life, Dreamers, Komorebi, Kidancers, Fabulous Funkers, Gimnàs El Griu, The Wonders, Kidancers, Boogie Squad i Suncai. La jornada es va completar amb l'actuació de la companyia professional The Boogie Tunes, reconeguts ballarins de popping amb un ampli recorregut en el món de la dansa, tant en l'àmbit nacional com internacional.

En només tres anys edicions, el festival s'ha consolidat com la principal plataforma per a les companyies de dansa amateurs o semiprofessionals de Catalunya que volen donar a conèixer la seva proposta artística fora de l’àmbit competitiu. Un espai d’exhibició que vol donar suport i visibilitzar el jove talent emergent de casa nostra que habitualment no disposa de prou oportunitats per mostrar la qualitat de les seves peces en circuits professionals. Alhora, el SÓC pretén oferir al públic una emocionant experiència cultural a través d’aquesta disciplina artística.

El festival ha format part de la programació de la campanya 'Cap Butaca Buida' que s'ha celebrat aquest dissabte a Catalunya.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura