Desmantellen una plantació de marihuana al centre de Palafrugell valorada en 750 mil euros

Desmantellen una plantació de marihuana al centre de Palafrugell valorada en 750 mil euros
Palafrugell

Data: 14/11/2018

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà han detingut avui, a Palafrugell, un home de 40 anys, de nacionalitat marroquina i veí d‘aquest municipi, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
A principis del mes de novembre els mossos d’aquesta comissaria van tenir coneixement, a través de diverses queixes veïnals, que en una nau industrial situada al carrer de Pals de la població de Palafrugell, s’escoltaven sorolls de motors, fortes olors i molts moviments de vehicles que hi entraven i en sortien.
 
La unitat d’investigació va començar a indagar si en aquesta nau, un antic escorxador de grans dimensions, hi hauria una plantació de marihuana.
 
Durant la investigació els agents van observar que aquesta nau tenia diversos cables d’entrada de llum provinent de l’exterior, forats que servien com a ventilació i respiradors fets amb rajoles, diversos tubs de ventilació,  aparells de bombes de calor i finestres tapiades des de l’interior. A més, els investigadors també van detectar que des de l’exterior es podia percebre una forta olor a marihuana.
 
Els mossos van saber que aquesta nau no disposava de llum ni de cables d’entrades, de manera que s’hi estaria procedint d’una manera irregular. A més, la companyia elèctrica va corroborar que la nau tenia un consum anormal i desmesurat per una xarxa de baixa tensió.
 
Tanmateix els mossos van detectar l’entrada i la sortida freqüent de furgonetes i turismes.
 
Avui dimecres, i en el marc d’un operatiu policial que ha comptat amb la participació d’efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona,  efectius de seguretat ciutadana i d’investigació d’aquesta comissaria, s’ha procedit a fer una entrada i registre.
 
Dins la nau, compartimentada en diversos magatzems, s’han localitzat quatre estances plenes de plantes de marihuana en ple rendiment i amb un estat avançat de creixement. Les habitacions estaven habilitades amb tots els estris per dur a terme el cultiu òptim d’aquestes plantes, tals com làmpades, focus, transformadors, ventiladors, bidons d’aigua, fertilitzants, termòmetres, etc.
 
Els mossos han intervingut un total de 1.350 plantes de marihuana amb un pes de més de 140 quilograms, que segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en uns 750.000 euros.
 
Els mossos han detingut un home titular del contracte de lloguer d’aquesta nau per un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació de fluid elèctric per tenir l’escomesa de la llum de manera irregular.
 
La investigació no es dona per tancada i es preveuen més detencions.
 
Els mossos d’esquadra i la policia local de Palafrugell continuaran treballant coordinadament per prevenir delictes contra la salut pública al municipi.
 
El detingut, a qui li consten antecedents, passarà properament a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat