Palafrugell tanca les dutxes dels equipaments esportius i dels camerinos del teatre

Palafrugell

Data: 21/02/2024

Palafrugell ha tancat les dutxes dels equipaments esportius i dels camerinos del teatre per reduir el consum d'aigua. A més, pels regs dels camps d'esport federat, de l'arbrat i la neteja de carrers i contenidors es fa amb aigües freàtiques. D'altra banda, estudien sancionar a dotze propietaris que han omplert la piscina de casa seu.

Els usuaris de les instal·lacions esportives de Palafrugell com per exemple la Piscina municipal, no poden utilitzar les dutxes. Es tracta d'una mesura que ha imposat l'Ajuntament per estalviar aigua. Per tant, a partir d'ara després dels entrenaments tots els jugadors -sigui de l'esport que sigui- hauran d'anar a casa a dutxar-se. Tan sols es permetrà fer-ho als vestidors aquells dies que hi hagi partits de competició federada, que solen ser els caps de setmana. Amb aquesta mesura el consistori es vol avançar a l'escenari que es podria aplicar en cas que la sequera s'agreugi i s'acabi entrant a la fase 2 de l'emergència.

El tancament de dutxes als pavellons i camps esportius se suma també al dels camerinos del teatre municipal. En aquest cas, després dels assajos i les funcions, els artistes tampoc podran fer-les servir.

A més a més, el consistori estudia implementar una moratòria perquè no es puguin donar llicències a piscines perquè els veïns no les omplin. De moment, han detectat que s'han omplert una dotzena de piscines i, per tant, ara obriran expedients sancionadors.

En paral·lel, per reduir el consum d'aigua de la xarxa, el consistori també està duent a terme altres mesures. Els regs dels camps d'esport federat, de l'arbrat i la neteja de carrers i contenidors es fa amb aigües freàtiques. D'altra banda, el consistori està treballant per legalitzar una part de l'aigua freàtica per aprofitar-la per consum.

A més, amb l'objectiu de detectar qualsevol incidència -com ara fuites en canonades o fonts que perdin aigua- el consistori ha posat en marxa un apartat a l'app municipi perquè la ciutadania pugui comunicar-ho directament.

Segons les últimes dades de consum que ha publicat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Palafrugell és un dels municipis que compleixen el topall de litres per habitant i dia fixat en la fase 1 de l'emergència. En el cas del municipi, al gener el consum es va situar en els 197 litres; i al desembre, va ser de 195.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat