La Fundació Tom Sharpe creu que hi ha material publicable en el seu llegat

Palafrugell

Data: 18/04/2018

Intervé: Montserrat Verdaguer, Presidenta Fundació Tom Sharpe

La Fundació Tom Sharpe confia que sortirà material publicable del llegat que l'escriptor britànic establert a Llafranc va deixar. Des de l'entitat que divulga la seva figura asseguren que estant treballant en diferents manuscrits i documentació custodiada per la Universitat de Girona però admeten que es tracta d'un procés lent.

L'entitat es va registrar oficialment ara fa dos anys i entre la tasca feta fins ara hi ha hagut l'acord amb l'UdG per custodiar el fons, un acord amb la UB per permetre que estudiants d'aquesta  universitat puguin treballar amb el llegat de l'escriptor, l'elaboració d'una web que aviat es penjarà i la creació d'uns premis literaris per estudiants de Batxillerat en anglès.

15 anys a Llafranc

Tom Sharpe va morir el 6 de juny del 2013 a Llafranc després de viure-hi els darrers 15 anys de la seva vida. Corrossiu i un punt burleta , Sharpe va retretar la seva època ambn ironia fina. Va nèixer a Londres al 1929 i va viure la II Guerra Mundial, l'emergència del totalitarismes feixista i soviètic i el racisme de la Sud Àfrica de l'apartheid on també va viure. Disciplinat i xerraire a Llafranc combinava l'escriptura amb llargues tertúles a la terrassa de l'Hotel Llevant.

Amb una extensa obra a la seva equena l'escriptor va seguir produint fins a la seva mort. De fet, estava elaborant una autobiografia que  va deixar a mitges. A més de l'autobiografia també hi ha obres de teatre i poesia que la Fundació creuen  que té potencial suficient com per esser publicades

La seu de la Fundació es troba actualment a la Biblioteca Municipal però a l'entitat li agradaria trobar un local per seguir creixent i divulgant la figura de l'escriptor anglès establert a Llafranc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura