L'AMPA de l'escola Guillem de Montgrí podria gestionar el menjador del centre

L'AMPA de l'escola Guillem de Montgrí de Torroella cada cop més, veu materialitzat el seu objectiu de tornar a portar el menjador del centre. I és que al mes de febrer el Consell Comarcal, ens encarregat de gestionar el servei en una trentena d'escoles, obrirà una nova licitació. Si l'AMPA aconseguís fer-se amb la gestió del menjador, es donaria per tancat l'episodi de 3 anys de reivindicacions per part de les famílies.

Tot apunta que l'AMPA es presentarà al concurs públic amb el vist i blau del Consell Comarcal. Si aquest aconseguís el càrrec, podria començar a operar a partir del curs vinent.

Tres anys de reivindicacions
En concret, fou el 2018 quan les 6 AMPAs del Baix Empordà, que gestionaven el servei de menjador escolar, van deixar de fer-ho. El Consell Comarcal, a través de les instruccions del Departament d'Ensenyament, esgrimien arguments jurídics per prendre aquesta decisió. Des de l'òrgan supramunicipal van argumentar que la licitació d'un servei públic només la pot fer un ens públic i no una AMPA, que és una associació privada.

Converses amb el Consell Comarcal
D'aquesta manera, amb el canvi de govern al Consell Comarcal les converses s'han produït de manera més fluida i han permès que l'AMPA del Guillem de Montgrí es pugui presentar al concurs.

Durant aquests tres anys, que la concessió anava a càrrec del càtering Vilanova, l'associació va rebre el suport de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i inclús va arribar a idear un menjador paral·lel gestionat pels pares i mares. Projecte que finalment no va prosperar.

L'AMPA de l'escola Guillem de Montgrí utilitza proveïdors locals, productes KM0 i, segons els familiars, garanteix un control més directe des del mateix centre educatiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat