La Festa Major de Palafrugell torna adaptada a les mesures contra la Covid-19

La Festa Major de Palafrugell torna adaptada a les mesures contra la Covid-19

Data: 13/07/2021

  • Del 15 al 21 de juliol hi haurà actes amb reserva prèvia d’entrada, control d’aforament i mesures sanitàries.
Palafrugell, 13 de juliol de 2021.- Des de demà dijous 15 de juliol i fins al dimecres 21 de juliol, Palafrugell tornarà a viure la seva tradicional Festa Major, tot i que de manera diferent i amb totes les mesures de seguretat sanitària per la prevenció de la Covid-19. El programa d’aquest any s’ha centrat en activitats culturals dirigides a la gent gran i als infants, estàtiques i amb control d’aforament. 

Enguany, el cartell de Festa Major se centra en l’obra de l’autor gràfic Joan Aliu, del que s’inaugurarà una exposició durant la Festa Major a la Biblioteca i al Teatre, que es podrà visitar fins a finals d’estiu.

Concerts i balls
Un any més, les orquestres Maravella (19 de juliol) i Costa Brava (20 de juliol) seran les encarregades d’oferir els concerts de Festa Major al TMP; en dues sessions, una a les 19:30h i l’altra a les 22:00h. Aquests concerts al Teatre seran de pagament i la recaptació es destinarà íntegrament al Centre de Distribució d’Aliments

Dissabte 18 de juliol, a les 18:30 hores, se celebrarà també al TMP el concert Sardoxou a càrrec de la Cobla Contemporània. I dimecres 21 de juliol, Joventuts Musicals de Palafrugell farà a l’Església de Palafrugell un concert en homenatge a les víctimes de la Covid-19, a càrrec de la mezzosoprano Rimma Khismatullina i l’organista Josep Maria Escalona. 

Altres activitats del programa
Divendres 16 a la tarda, la Biblioteca acollirà els dos actes culturals més destacats de la Festa Major. A les set de la tarda, s’inaugurarà l’exposició de Joan Aliu Puig, autor gràfic, que es reparteix entre la Biblioteca de Palafrugell i el Teatre Municipal de Palafrugell. I a les vuit del vespre, es presentarà el volum 27 dels Quaderns de Palafrugell “L’edat d’or del periodisme a Palafrugell. Anàlisi dels periòdics de la vila, de finals del segle XIX a la Guerra Civil (1936-1939)” elaborat per Puri Abarca, autora, periodista i investigadora. Les entrades es poden reservar a la Biblioteca, telèfon 972 30 48 09.

I per als més petits, aquest any La Xarxa programa, dissabte 17 de juliol a la tarda al TMP, l’espectacle Remember Show, de la Companyia Teatre Mòbil + Marcel Gros.  

L’ofici solemne de Santa Margarida, portes obertes al Museu del Suro, la Fundació Josep Pla, el Museu Can Mario Fundació Vila Casas, el lliurament de Diplomes al mèrit ciutadà de l’Ajuntament de Palafrugell i una versió reduïda de la fira d’atraccions del recinte firal completen el programa de la Festa Major de Palafrugell 2021.

Pel que fa als concerts per al públic juvenil, l’Ajuntament ha decidit aplaçar els actes atesa l’actual situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 que actualment afecta d’una manera molt directa a les franges d’edat entre els 16 i els 29 anys. La decisió es va prendre de forma consensuada amb el Consell Municipal d’Entitats Juvenils, i es buscarà una nova data que estaria emmarcada entre els mesos de setembre i octubre.

Per assistir a tots els espectacles i concerts és imprescindible la reserva d’entrades, ja disponibles tant a la taquilla del TMP com al web palafrugellcultura.cat.

Tota la programació al web palafrugellcultura.cat.