L'aparcament de la platja Gran de l'Estartit s'ha habilitat per tirar petards

Són molts els municipis de les comarques gironines que han decidit habilitar llocs o fixar horaris per tirar petards durant la revetlla de Sant Joan pel risc d'incendi, un d'ells és l'Estartit que preveu la presència de molta gent i per això han habilitat el pàrquing de la platja Gran per tirar els petards.

Els incendis d'aquests últims dies a posat en alerta Catalunya i sobretot les zones amb més risc que es pugui produir un foc. A més, aquest cap de setmana continua marcat per la sequera i la calor, això, sí no tan intensa com aquesta última setmana. És per això que diversos municipis de les comarques gironines han decidit establir zones o horaris per poder tirar petards durant la revetlla de Sant Joan.

A l'Estartit per exemple auguren molta afluència de gent aquest pont, ja que coincideix amb el festival de música Ítaca. De fet, només amb el festival s'espera que hi arribin més de 10 mil persones.

Amb la previsió de l'augment de visitants i la zona en què se situa la vila, a tocar del massís del Montgrí, l'Entitat Descentralitzada de l'Estartit ha difós per les xarxes socials l'espai habilitat per tirar petards la nit de Sant Joan. Serà l'aparcament de la platja Gran, entorn de la Foguera i l'espectacle amb els Pirat's del Foc. En aquest cas, es recomana no acostar-s'hi i anar ben protegits per evitar cremades d'espurnes. Al passeig també hi haurà els serveis sanitaris per atendre qualsevol emergència.

Des de la Generalitat demanen precaució i recorden que enguany estarà prohibit l'ús de pirotècnica, fogueres o qualsevol element de foc a menys de 500 metres d'una zona forestal a qualsevol lloc de Catalunya. A més, estarà prohibit enlairar fanalets voladors amb flama.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura