Una Diada de Tot Sants amb fortes restriccions als cementiris

Baix Empordà

Data: 01/11/2020

INTERVÉ: Ramón Cugat i Lluís Serrat, visitants del cementiri Municipal de Calonge

Les múltiples restriccions d'aquest cap de setmana no han aturat del tot les visites al cementiri durant la Diada de Tot Sants. Si bé és cert que no hi ha hagut aglomeracions i ni de bon tros s'ha vist la quantitat de gent com en un any habitual, n'hi ha que no s'han volgut perdre el que diuen ser "una visita obligatòria".
Justament una de les excepcions que s'han contemplat en les restriccions de mobilitat del decret del Govern és la visita als cementiris durant Tot Sants. És a dir, s'ha permès el desplaçament a les persones que anessin a visitar els seus difunts, tot i la condició que no es surti de la comarca.

Des del PROCICAT s'ha recomanat als ciutadans mantenir la distància física de dos metres, anar sempre amb mascareta i utilitzar gel hidroalcohòlic, abans i després de les ofrenes als nínxols. I sense violar la normativa això és el que ha permès certes visites.
Un altre de les excepcions per aquesta darrera Diada de Tot Sants han estat els serveis religiosos, que s'han pogut dur a terme limitats al 30% de l'aforament. Les visites als cementiris han estat regulades per evitar aglomeracions i no s'hi han permès actes col·lectius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura