Joaquim Forn a l'Estartit: "Hem d'acabar el que vam començar l'u d'octubre"

Entre togues i reixes va començar a plasmar sobre les fulles d'un dietari les vivències personals Joaquim Forn. Després de publicar el seu primer llibre "Escrits de presó", l'exconseller d'Interior va decidir transcriure la seva estada a la presó de Soto del Real, així com el seu pas per un dels judicis més mediàtics dels últims anys.

Si bé és cert que es relata la declaració i com s'encaixa la posterior sentència, l'obra també mostra la part més quotidiana i íntima del polític català. Entre les 240 pàgines, el lector es capbussarà en l'emoció "de poder mirar el paisatge a través de les finestres" quan la Guàrdia Civil el trasllada, o en el nerviosisme previ després "de quatre mesos sense veure la mare", ja que la dona "és massa gran per viatjar fins a Madrid". 

Davant una quarantena d'assistents, "Entre reixes i togues" s'ha presentat aquest dissabte a l'Església de l'Estartit. L'acte, que ha estat organitzat per la Llibreria Elias, s'engloba dins el cicle literari 1O2017 i a part de Joaquim Forn, també s'hi ha personat l'advocat Jaume Cuevillas.

Davant una urna del referèndum del 2017 ha transcorregut la presentació, que ha clausurat amb un debat a micro obert entre els assistents. En aquest sentit, l'exconseller ha demanat als presents "continuar mobilitzats" i alhora "acabar el que vam començar l'u d'octubre".

Després de Joaquim Forn, Raül Romeva donarà continuïtat al cicle literari. Serà aquest divendres a les 7 de la tarda a la plaça de l'Església de l'Estartit, i també comptarà amb la presència de Dolors Bassa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura