El 5 de gener arrenca un nou Dakar a l'Aràbia Saudita

Aquest dijous dia 2 de gener és el dia triat per tot l'equip d'Isidre Esteve per volar rumb a l'Aràbia Saudita per dur a terme l'edició 2020 del Dakar. Entre les sis persones de l'equip Repsol Rally Team / Sodicars Racing que l'acompanyen hi ha el seu copilot, el calongí Txema Villalobos

És la primera vegada que el Dakar trepitja l'Àsia després de transcórrer a Amèrica del Sud des del 2009. La cursa comença el diumenge 5. Villalobos, Esteve i companyia tampoc no hi han estat mai. Per tant, un país que depara moltes incògnites a bona part dels pilots participants. En total, uns 350 vehicles amb predomini de les motos, unes 150, i els cotxes, més d'una vuitantena

Allà s'hi espera una prova amb dues meitats: una primera amb predomini de la pista i una segona amb molta més sorra i dunes. En el cas dels cotxes, en concret, això podria significar certs avantatges pels 4x4 en el primer tram i millors condicions pels vehicles amb tracció a dues rodes en el segon. També s'hauran de tenir molt en compte les importants oscil·lacions tèrmiques entre el dia i la nit. 

La prova constarà de dotze etapes. Les sis primeres aniran de Jiddah, al Mar Roig, fins a Riad, la capital, on s'hi farà una jornada de descans. Llavors es reprendrà la competició amb sis dies més de cursa fins al parc temàtic de Qiddiyah el 17 de gener. La característica d'aquesta edició serà la navegació i que es redueixen molt els enllaços: el recorregut total serà de 7.856 quilòmetres, dels quals més de 5.000 seran cronometrats.

El tàndem Esteve -  Villalobos hi assisteix amb la idea en ment de superar la 21ª posició de les dues darreres edicions. Davant seu hi tindran rivals com l'últim campió, el qatarià Nasser Al-Attiyah, el tretze vegades guanyador Stéphane Peterhansel, els també vencedors Carlos Sainz i Nani Roma o el nom mediàtic d'enguany, Fernando Alonso. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports