Suspesa la processó de Verges

Davant la incertesa del que pugui passar amb la crisi del coronavirus i a tres setmanes per Setmana Santa l’Associació La Processó de Verges ha decidit cancel·lar tots els actes de la Processó. Els organitzadors han explicat en un comunicat que per prevenir la propagació del Covid-19 i vetllar per la salut de tothom es veuen obligats a suspendre la Processó del Dijous Sant, i els actes vinculats del Dissabte Sant i el Dilluns de Pasqua. Queda per tant suspesa la tradicional Dansa de la Mort, que té els seus orígens a l'Edat Mitjana i que arrencava després de la Passió de Crist que s’escenifica cada any a plaça. 

Cada any s’apleguen a la Processó uns 5 mil espectadors dels quals uns 1.600 i amb entrada poden veure la teatralització dels moments més rellevants de la vida de Jesús. Totes aquelles persones que ja havien adquirit la seva entrada per veure la representació de la Passió a la plaça on dissabte s’hi havia de muntar l’escenari  se’ls hi retornaran els diners.

En el comunicat expliquen que si s’ha adquirit l’entrada online es rebrà l'import a la mateixa targeta amb la que van efectuar la compra. 

Si la compra d'entrades es va fer a les oficines de l'Ajuntament de Verges o al Centre de Visitants, se'ls retornarà l'import en efectiu un cop finalitzat l'Estat d'Alerta.

Aquest any una de les novetats de la Processó de Verges era l’estrena de nous cascos de la dansa de la mort dissenyats pels alumnes de l’Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. Els nous cascos s’havien de presentar el 28 de març en un acte que també s’ha suspès.

Des de l’Associació la Processó de Verges agraeixen la implicació de  la gent de Verges i pobles veïns a l’acte més important pel municipi.  Entre 400 i 450 vergelitans  són figurants que o bé participen en la representació o bé desfilen en la processó. Però més enllà d'aquestes persones hi ha molta més gent que hi col·laboren durant tot l'any portant a terme diverses tasques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura