L'Ajuntament de Palafrugell ha tancat el clavegueram del xalet del Golfet

L'Ajuntament de Palafrugell ha tancat el clavegueram del xalet del Golfet
Palafrugell

Data: 26/04/2019

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

L’Ajuntament de Palafrugell ha tapiat la connexió a la xarxa pública de clavegueram de la finca popularment coneguda com el xalet del Golfet. Es tracta d’una mesura cautelar que es mantindrà fins que la societat que n’és propietària obtingui el corresponent títol habilitant per restablir la connexió.

Els titulars de la casa van connectar la finca al clavegueram sense la corresponent autorització municipal. L’Ajuntament els hi ha requerit en diverses ocasions que fessin les modificacions oportunes per completar la totalitat de la instal·lació de connexió a la xarxa municipal de clavegueram, així com les mesures d’estabilització i millora de l’impacte visual del talús que limita la finca amb el carrer.

L’empresa propietària de la finca ha ignorat la totalitat de les obres requerides i en conseqüència no havent obtingut l’autorització corresponent per la connexió a la xarxa pública, el consistori s’ha vist obligat a prendre mesures i tancar el clavegueram. 

Aquest dijous s'ha clausurat la claveguera i es mantindrà així fins que els titulars de la casa demanin el permís d'obres corresponent i segueixin el procediment marcat per llei.

L'Ajuntament no donarà permís de primera ocupació fins que la casa estigui legalment connectada al clavegueram. Falta per urbanitzar també el carrer Castellets de Calella on hi ha la casa del Golfet. Una obra de la que finalment se n'encarregarà l'Ajuntament.

Aquesta finca està des de l'inici de la seva construcció al punt de mira d'ecologistes, tècnics de medi ambient i governs per l'impacte paisatgístic a la zona. A l'agost del 2016 l'associació recentment constituïda Salvem el Golfet presentava una denúncia urbanística a l'Ajuntament de Palafrugell, també un recurs contenciós administratiu al Jutjat Contenciós de Girona i una denúncia a la Fiscalia Provincial de Girona. La Generalitat va sancionar els promotors per dos murs aixecats sense llicència. Els ecologistes també van presentar un contenciós contra el Servei de Costes el passat setembre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política