Sant Feliu s’acomiada de la Capitalitat de la Sardana

Entre sardana i sardana, Sant Feliu de Guíxols es va acomiadar de ser la Capitalitat de la Sardana 2021 amb un dissabte ple d'activitat sardanista. La pluja va fer que la ballada de sardanes se celebrés al col·legi de l'estació, que es va omplir per ballar al ritme de la cobla Tres Vents. Un any intens de capitalitat on s'han celebrat molts concerts i conferències i que acabava amb un concert amb la cobla els Montgrins, el grup Port Bo, el cor de Cambra Euterpe, la soprano Indira Ferrer i el pianista Antoni Món.

Durant aquest període sent la capital de la sardana, a Sant Feliu s'hi han viscut concursos de primer nivell com el Campionat de Catalunya de Punts Lliures i diferents aplecs com els de les cobles Sant Jordi i Ciutat de Girona i el Concert del Cor Jove de l'Orfeó Català, acompanyat pel Cor infantil de l'Escola de Música i la Cobla Flama de Farners.
Una organització que s'ha treballat conjuntament amb l'Agrupació Amics de la sardana del municipi.

L'associació també estan satisfets amb aquest any de capitalitat, on han pogut oferir una programació molt variada que ha trobat la resposta de la ciutadania.

A banda de la ballada, dissabte també va tenir lloc la presentació de l'Arjau núm.85 "Garreta cent anys després". Un acte amb una forta assistència que ha explicat la influència de Juli Garreta més enllà de la sardana.

L'únic esdeveniment que va impedir la pluja va ser la inauguració de la restauració del monument a Garreta i la descoberta de la placa del nou Espai de la Sardana. Aquest acte s'ha posposat fins al pròxim 27 de març, dia en què l'Agrupació sardanista del municipi fa la ballada mensual.

Amb una ballada amb èxit d'assistència, Sant Feliu s'acomiadava d'un any intens sent l'epicentre del món sardanista a Catalunya i on s'ha demostrat que la sardana continua igual de viva. El seu relleu com a capital de la sardana, l'agafarà Balaguer la setmana vinent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura