Elisa Varela inaugura el projecte 'Història amb perspectiva de gènere'

Elisa Varela va donar el tret de sortida al projecte "Història amb perspectiva de gènere". Organitzat per l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà i el Grup de dones de la Bisbal, la iniciativa vol posar en valor el paper de les dones i reivindicar la seva importància en els diferents períodes històrics. La conferència de Varela va ser la primera activitat del projecte i va comptar amb una trentena d'assistents.​

​L'Arxiu Comarcal del Baix Empordà ha impulsat el projecte "Història amb perspectiva de gènere" per reivindicar la figura de la dona al llarg de la història. Amb una activitat cada trimestre, l'organització espera contribuir a la difusió de la història amb perspectiva de gènere. La iniciativa compta amb la col·laboració del Grup de Dones de la Bisbal, que es mostren satisfetes del projecte perquè contribueix a fer un pas més cap a la igualtat.

La primera activitat va ser la conferència a càrrec de la professora de la Universitat de Girona i directora de l'Institut de Recerca Històrica, Elisa Varela, que va fer una introducció al pensament de les dones, centrant-se en les dues formes més esteses.

Dos temes que costa que formin part del món universitari, sobretot la diferència sexual, que no s'explica gaire a les aules. Un pensament que intenta posar en valor que tenen de singular els homes i les dones i què poden aportar al món.

És per això que Varela dona importància a què, més enllà de les universitats, els arxius i els grups de dones s'ajuntin per promoure la història de les dones i fer valer el pes que han tingut al llarg dels anys. .

La segona sessió del projecte serà el pròxim 17 de novembre, amb motiu de la reedició del llibre La ciutat de les dames de Cristina de Pizan. L'acte comptarà amb la presència de la traductora, Maria Mercè Otero.

El projecte vol ser un complement a la recerca de l'arxiu, on hi ha molts documents sobre el paper de les dones a la història.

La primera de les activitats va comptar amb una trentena d'assistents que van poder preguntar i conversar amb la ponent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura