La hostaleria i la restauració tanquen la Setmana Santa amb un 90% d'ocupació

Baix Empordà

Data: 10/04/2023

Bones xifres d'ocupació per la restauració i l'hostaleria durant Setmana Santa. A diferència de 2022, de dilluns a dijous han estat dies més fluixos, mentre que durant el pont alguns establiments han arribat al 100% d'ocupació. Això ha estat degut a una massificació dels nuclis costaners en tan sols quatre dies i que des del sector ho veuen perillós per l'entorn.

El sector de l'hostaleria ha fregat el ple durant el pont de les vacances de Setmana Santa. Tot i el mal temps del cap de setmana anterior, els hotels i restaurants han arribat a estar al 100% d'ocupació durant aquest dissabte.

A banda del turisme nacional, a la comarca s'ha notat la presència dels visitants francesos i alemanys. El fet que allà el període de vacances variï segons el territori fa que el sector hagi previst l'arribada de turistes durant tot el mes d'abril. A l'Estartit i Platja d'Aro també s'ha notat l'impacte del torneig de futbol MIC, per l'arribada dels diferents equips i els seus familiars.

Des del sector expliquen que també hi ha hagut una forta presència de visitants que han vingut a la zona a passar el dia. Això s'ha notat a bars i restaurants, però també a les carreteres. És per això que fa temps que alerten que el territori pot quedar sobreexplotat amb la massificació turística en tan pocs dies.


És per això que ressalten la importància de desestacionalitzar el període de vacances familiars per allargar la temporada turística.
Per l'hostaleria i la restauració, les vacances de Setmana Santa són considerades "un petit agost" i, igual que aquests quatre dies, alerten de la concentració de gent de cara aquest estiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia