Palafrugell homenatja cinc palafrugellencs víctimes del nazisme

Palafrugell

Data: 06/02/2022

Francesc Aymerich, Joan Bosch, Baldomer Paguina, Josep Solana i Laura Gallart. Ells són cinc palafrugerencs que van ser deportats i empresonats a diferents camps de concentració nazis. En el seu record, Palafrugell va col·locar cinc llambordes Stolpersteine davant l'antic museu del suro. Un homenatge que vol servir per mantenir viva la memòria de totes les víctimes de l'horror nazi.

A l'acte hi van assistir familiars dels cinc homenatjats,a més de desenes de veïns i veïnes que es van apropar al carrer tarongeta. A banda dels discursos d'autoritats i familiars, també es va destapar una placa commemorativa que volia recordar la inauguració de la biblioteca inaugurada pel president Lluís Companys.

Després dels discursos, cadascun dels familiars de les víctimes va col·locar la llamborda Stolpersteine. Al final de l'acte, també es van donar roses blanques per posar al costat de les roses. Un homenatge que volia recordar que el nazisme, d'una manera o una altra, ens toca a tots.

Les llambordes Stolpersteine són unes pedres fetes a mà i que com diu el seu autor "estan fetes per ensopegar" i recordar les víctimes del nazisme. És un projecte que vol mantenir viva la memòria de l'horror nazi i homenatjar de manera individual i col·lectiva a tothom qui va patir l'horror nazi.

Palafrugell es va afegir al projecte Stolpersteine l'any 2018 i des de l'arxiu municipal treballen per identificar totes les víctimes palafrugellenques, per continuar mantenint viu el seu record.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat