La xerrada "Els formatges del Mas Alba, pas a pas" obre el Cap de Setmana de Vi de Pagès

El formatge fa bona parella amb el vi però combinar-los no és tan fàcil. El maridatge d'aquests dos aliments va ser el tema principal de la xerrada que es va organitzar aquest divendres a Calonge amb motiu del Cap de Setmana de Vi de Pagès.

La conferència va anar a càrrec de Martí Huguet, un dels propietaris del Mas Alba ubicat al Pla de l'Estany que va fer una explicació detallada de com elaboren els seus formatges. De fet, dos dels que produeixen han estat premiats a la World Cheesse Awards, el certamen més important del món on participen formatgers artesans de tot el món. L'altra vessant vinícola es va experimentar a través d'un maridatge de vins de pagès i formatges organitzat pel Mas Molla de Calonge.

Durant l'acte també es va aprofitar per signar un conveni entre Remença XXI i l'ajuntament que servirà per promocionar i conservar les varietats tradicionals de Calonge.

Durant tot el cap de setmana, els masos de Calonge han fet pinya per celebrar el Cap de setmana del vi de pagès. Han organitzat caminades per conèixer l'entorn, visites a les vinyes i tastos de vins als masos. Tot per connectar amb la terra i amb aquest vi que s'elabora seguint els mateixos mètodes que feien servir els remencers fa 200 anys. Una experiència per descobrir nous sabors i conèixer l'entorn calongí. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura