Cinc mil visitants en una adaptada 14a edició del Festival Palamós Terra de Mar

Palamós

Data: 08/06/2021

Balanç molt positiu del que ha estat una 14a edició del festival Palamós Terra de Mar atípica, adaptada a les mesures de prevenció de la Covid-19.

Enguany s'han organitzat una cinquantena d'activitats repartides en tres caps de setmana on hi han participat un total de prop de 5.000 persones.
La temàtica protagonista d'aquest 2021 ha estat 'Zero plàstics al mar', amb l'objectiu de conscienciar als visitants de la problemàtica que provoca la contaminació marina.

Els tres caps de setmana han estat diferenciats pels tipus d'activitats. El primer, durant el 22 i 23 de maig, els vaixells tradicionals i la navegació van ser-ne els protagonistes, amb activitats que van anar des de visites guiades a les embarcacions atracades al port com sortides pel litoral palamosí. Destaca també d'aquest cap de setmana el rècord del món que va aconseguir l'equip de rem oceànic Ocean Cats en superar les 24 hores seguides practicant rem estàtic a la zona del port de Palamós.

El segon cap de setmana les activitats es centraven en diverses visites guiades al patrimoni local marítim, com el poblat Iber de Castell, les barques de peix o el camí de Barba-rossa.

El darrer cap de setmana va dividir els dos dies també per temàtiques. El dissabte, de sostenibilitat, amb propostes com la neteja de fons marí fent submarinisme, en caiac, fent natació en aigües obertes o caminant per la costa. El diumenge, els esports de mar com paddle surf, caiac, o la travessa en aigües obertes des del port van exhaurir totes les places que oferien. També els Amics de les Illes formigues van oferir una activitat d'apnea a les Illes Formigues, on les biòlogues de l'associació van fer de guies explicant la flora i fauna que hi ha al fons.

Des de l'organització fan una bona valoració d'un festival que malgrat les restriccions, ha tirat endavant un any més i que ja té la vista posada en el 15è aniversari.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura