La Vila-Casas presenta les noves mostres fotogràfiques del Palau Solterra

La Vila-Casas presenta les noves mostres fotogràfiques del Palau Solterra
Torroella de Montgrí

Data: 21/06/2019

Intervenen: Maria Espeus, fotògrafa; Glòria Bosch, comissària; Màrius Brossa, artista

El Palau-Solterra de Torroella de Montgrí acull fins el 17 de novembre una selecció de fotografies de Maria Espeus, una composició de Màrius Brossa i un recull d'imatges de Pilar Aymerich i Manel Armengol. La Fundació Vila-Casas ha presentat aquest divendres la nova programació expositiva.

En tres de les noves sales d'exposició hi ha fotografies de Maria Espeus. La reconeguda artista sueca, Premi Nacional de Cultura el 2017, mostra un recull dels seus treballs més representatius. Al Palau-Solterra hi ha tres sèries. Una dedicada a Cuba amb aquest quadre representatiu del fons Vila-Casas, també una sèrie dedicada a les dones que pateixen violència masclista i finalment la sèrie Hola Barcelona, amb retrats de personalitats com Carles Santos, Carlos Pazos o Rosa Vergés fets als 80.

Espeus es considera més una constructora d'imatges que una captadora de moviments.

En una altra sala hi ha una composició de Màrius Brossa dins el cicle 'Diàlegs amb la col·lecció'. Recull un exercici a la recerca d'afinitats entre la seva obra fotogràfica i l'artista del fons Vila-Casas Margarita Andreu. Ambdos artistes van compartir estudi i afinitats als anys 80 i es van influir mutuament.

Finalment en l'apartita l'artista del fons Pilar Aymerich i Manel Armengol fan dues mirades sobre una mateixa escena. La lluita feminista per la legalització de l'abortament als anys 70.

Aquest dissabte les tres mostres s'inauguraran a dos quarts de vuit del vespre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura