Els nous gegants de Sant Feliu han estat oficialment batejats

INTERVENEN: Chefy Gonzalez, cap de la Colla Gegantera Ganxona; i Jordi Vilà, regidor de cultura de Sant Feliu de Guíxols.

Els nous gegants de Sant Feliu de Guíxols han estat oficialment batejats en un acte de presentació aquest cap de setmana, en el que han assistit les colles geganteres de Calonge i de Caldes de Malavella, actuant com a colles padrines.

Els gegants actuals, Feliu i Angelina, que celebraran el proper any 2019 el seu 65è aniversari, són els més antics que hi ha en actiu. En quant als nous gegants, anomenats Feliu ll i Angelina ll, són una rèplica dels anteriors construïda recentment al taller Ventura& Hosta, amb materials més moderns i lleugers per tal de que sigui més commode passejar-los, ja que els antics pesaven 54 i 52 kg. 

En quant als vestits que llueixen, els originals van ser bordats per la Sra. Cristina Oliu i Purrier, veïna de Sant Feliu, i els actuals han estat dissenyats per Aina Periz, de 18 anys, també veïna del municipi.

Durant l'acte, els quatre gegants han coincidit a la Placeta de Sant Joan, on les autoritats i representats de l'entitat gegantera han portat a terme uns parlaments i han fet el traspàs de poders, seguit d'una ballada de gegants i un lliurament d'obsequis a les colles.

Els quatre gegants es tornaran a trobar el dia del Pregó de Sant Feliu de Guíxols i,  un cop acabada la Festa Major, se'ls traslladarà al Monestir del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura