Els panellets tornen a protagonitzar els aparadors de les pastisseries per Tots Sants

Palamós

Data: 28/10/2022

En el transcurs del darrer any el cost de l'electricitat i de productes alimentaris com la mantega, la farina o els ous, s'ha disparat. Aquest motiu ha portat a un increment de preus generalitzat dels articles a les pastisseries, i s'ha vist reflectit també en els panellets que protagonitzen els aparadors aquest Pont de Tots Sants. Algunes han decidit apujar el preu i altres han apostat per mantenir-los malgrat que això els suposi menys beneficis.

Els panellets tornen a ser els grans protagonistes dels aparadors de les pastisseries de tot Catalunya al llarg del Pont de Tots Sants. Una tradició molt nostrada que enguany coincideix en cap de setmana llarg, fet pel qual els pastissers i pastisseres en preveuen una bona xifra de vendes, basant-se en les dades de l'any anterior i en les ganes de reunir-se i tornar a celebrar tradicions amb família o amics que té la ciutadania després dels anys de pandèmia.

De panellets n'hi ha de molts tipus i sabors. Des dels de pinyons i els d'ametlles, passant pels de coco ratllat i els de codony, i arribant als de xocolata i els de cafè, entre molts d'altres. De tota manera, els més demandats, de tota la vida, són els de pinyons. I així continua sent any rere any. 

Pel que fa al preu del producte, pastisseries com Can Joan de Palamós han apostat per mantenir-los o apujar-los el mínim possible.Tenint en compte l'augment del preu de l'electricitat i dels ingredients, aquest fet disminuirà els beneficis que aporten els panellets a l'empresa, però asseguren que és l'única fórmula per mantenir viva aquesta tradició.

Més enllà dels panellets, les taules catalanes també s'ompliran, al llarg d'aquests quatre dies, de castanyes i moniatos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura