'Il Faro' commemora els 700 anys de la mort de Dante

El passat 14 de setembre de 2021 va fer 700 anys de la mort d'un dels autors més reconeguts de la literatura universal, Dante Alighieri. Per aquest motiu, entitats i associacions d'arreu estan organitzant, al llarg de tot l'any, activitats commemoratives. L'espai cultural 'Il Faro', de Platja d'Aro, aquest dijous ha sigut escenari d'un d'aquests actes. 

L'Espai d'Art i Cultura Italiana 'Il Faro', situat a Platja d'Aro, aquesta setmana ha acollit un dels molts actes que se celebren arreu en commemoració dels 700 anys de la mort del poeta italià Dante Alighieri. Dante és un dels autors més reconeguts de la literatura universal, conegut per haver escrit La Divina Comèdia, una de les obres fonamentals de la transició del pensament medieval al renaixentista i obra cabdal de la literatura universal.

En aquesta ocasió, l'acte commemoratiu ha consistit en conferència sobre com ell veia a Catalunya, segons la Divina Comèdia. Ha anat a càrrec d'una de les autoritats més expertes en Dante, el professor Raffaele Pinto. Nascut a Nàpols el 1951 i format a les Universitats de Nàpols i Pisa, és actualment docent de Filologia Italiana a la Universitat de Barcelona, presideix la "Societat Catalana d'Estudis Dantescos" i coordina el "Seminario de psicoanálisis, cine y literatura" de la UB.

L'acte no va ser obert al públic en general per qüestions de limitació d'aforament. En aquest cas, la conferència es va oferir a les 3 cambres de comerç gironines, propiciant a més una trobada amb la quarta cambra de comerç al territori, la italiana.

A l'acte hi van assistir també, entre d'altres, el director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, Joan Martí Bonmatí, i l'alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Maurici Jiménez.

Il Faro va néixer el desembre d'aquest passat any 2021. Es tracta d'un espai expositiu que acull mostres itinerants i alguna de permanent, dedicat a artistes italians.

Disposa d'un fons bibliogràfic de lliure consulta, i organitza conferències i esdeveniments culturals. També és la seu dels esdeveniments institucionals del Viceconsolat Italià de Girona, i de la Delegació de la Cambra de Comerç Italiana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura