El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana actua a Sant Feliu en homenatge a Patxot

Ara fa cent anys, el mecenes de Sant Feliu de Guíxols, Rafael Patxot, va encarregar a l'Orfeó Català de recollir totes les melodies de les terres de parla catalana, creant així L'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Per retre homenatge al seu centenari, s'han organitzat tot un seguit d'activitats arreu del territori, com el concert que el Cor del Cambra del Palau de la Música ha oferit al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana ha oferit un espectacle a Sant Feliu de Guíxols en homenatge al ganxó Rafael Patxot, coincidint en l'any de celebració del 100 aniversari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Si bé l'escenari ha estat el del Teatre Narcís Masferrer, el concert va transportar al públic en un viatge musical per tot el territori català, des de la Vall d'Aran fins a Mallorca, resseguint les cançons recollides al Cançoner Popular -una d'elles, recollida a Sant Feliu de Guíxols en la missió de recerca que van dur a terme l'any 1927-. Es tracta d'unes peces que Patxot pretenia que servissin d'inspiració per als joves compositors. Cent anys més tard, en el moment de crear el concert, s'ha perseguit el mateix objectiu.

Per preparar aquest concert, que va entusiasmar a un teatre ple de gom a gom, es va enviar als compositors un seguit de melodies per tal que les poguessin escollir segons el seu gust, els van fer una sessió teòrica sobre la cançó popular, les seves característiques rítmiques i les possibilitats instrumentals que podien fer servir, i a partir d'aquí, els van donar total llibertat per versionar i fer-se seva la peça amb el seu llenguatge.

La de Sant Feliu va ser la tercera parada que fa l'espectacle. Pròximament, es realitzarà a 11 ciutats més del territori català.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura