Seguiment d'Isidre Esteve i Txema Villalobos al Dakar 2024

(Última actualització divendres 19/01 a les 13h) 

Un any més el calongí Txema Villalobos comença l'any dalt d'un cotxe competint en una nova edició del Dakar, de nou, com a copilot d'Isidre Esteve. A continuació us anirem explicant diàriament com els està anant cada una de les etapes i quines posicions van surfejant:

05/01: Etapa pròleg
Bones sensacions del Repsol Toyota Rally Team a l'arrencada del Dakar. Isidre Esteve i Txema Villalobos completen l'etapa pròleg amb un ritme molt alt al volant del Toyota Hilux T1+ i es classifiquen en una positiva 22a posició a T1+. L'especial de 27 quilòmetres, tota sobre sorra, simplement determinava l'ordre de sortida per a la primera etapa de competició del Dakar 2024. 

06/01 Etapa 1: Al-Ula - Al Henakiyah
El Repsol Toyota Rally Team se sobreposa a un contratemps amb l'accelerador i mostra un gran ritme a la primera especial de competició del Dakar. El pilot lleidatà i el seu copilot Txema Villalobos barallen amb els millors amb el seu Toyota Hilux T1+ i ja es col·loquen a la 26a posició en la categoria Ultimate, la 31a absoluta. Després de la primera etapa el tàndem Esteve-Villalobos explicava que es troben molt bé amb el cotxe, corren moltíssim i es troben segurs. L'únic problema ha estat l'accelerador. 

07/01 Etapa 2: Al Henakiyah - Al Duwadimi
Mantenen la 31a posició de la general després d'una punxada, però es mostren sorpresos amb el ritme que són capaços de portar. El Repsol Toyota Rally Team només necessita una etapa neta per quallar un resultat parcial molt bo. El pilot comenta que s'ho han passat molt bé, que van "ràpids de debò" i que el Toyota no havia ant mai com va ara. Comenta que amb la benzina renovable de Repsol han millorat exponencialment. 

08/01 Etapa 3: Al Duwadimi - Al Salamiya
El Repsol Toyota Rally Team guanya tres llocs i ocupa la 28a posició absoluta de la general, la 20a a la categoria T1+, després de la tercera etapa del Dakar. Persisteix el problema elèctric en el comandament de l'accelerador al volant que utilitza el pilot lleidatà, cosa que entorpeix el ritme del Toyota Hilux T1+ a les dunes. Esteve explica que "ho han passat fatal a les dunes", però que ells es diverteixen molt amb el cote i que, tot i que s'ha de solucionar el problema de l'accelerdor, el Toyota va molt bé. 

09/01 Etapa 4: ​Al Salamiya - Al-Hofuf 
L'equip resol els problemes elèctrics al comandament de l'accelerador i s'enfila fins a la 26a posició absoluta (18a a T1+). En aquesta jornada s'han perdut dues vegades, però aconsegueixen validar tots els waypoints en una quarta etapa molt complicada i eviten les penalitzacions. En declaracions ha volgut agrair la tasca dels mecànics i enginyers de Toyota Overdrive i ha assegurat que ara el cotxe va molt bé i que no gaudia tant d'una etapa del Dakar des que anava amb moto.

10/01 Etapa 5: Al-Hofuf – Shubaytah
El Repsol Toyota Rally Team segueix remuntant i ja és 24è absolut. Isidre Esteve i Txema Villalobos completen amb un bon registre la cinquena especial del Dakar, íntegrament al desert, a menys de deu minuts del cap. El Toyota Hilux T1+ de l'equip espanyol guanya dues posicions més i entra al Top 25 de la classificació general, la 17a entre els cotxes T1+. Esteve ha destacat que ha estat una etapa fantàstica, que el cotxe va perfecte i que han mantingut un bon ritme a les dunes. "Hem estat ràpids, sense cap error i ens n'ha sortit una bona crono”.

11/01 Etapa 6A: Shubaytah – Shubaytah
Jornada maratoniana de més de sis hores i mitja per a l'equip, que aconsegueix assolir el quart dels set campaments ubicats al llarg del recorregut, després de completar 402 dels 547 quilòmetres totals de l'especial. Acumulen sis hores i mitja de competició íntegrament sobre dunes, sense cap problema més enllà de les dificultats pròpies del pilotatge i la navegació. Isidre apunta que ha estat un dia de dunes i més dunes, i que està cansat però molt content. Comenta que només han tingut una enganxada a una cresta. Per la resta, tot bé. 

12/01 Etapa 6B: Shubaytah – Shubaytah
Isidre Esteve i Txema Villalobos, forçats a completar demà la sisena etapa del Dakar. El Repsol Toyota Rally Team intentarà acabar la crono 48h aquest dissabte, després que el trencament del diferencial davanter hagi endarrerit la marxa a les dunes de l'Empty Quarter. La caiguda de la nit els obliga a aturar-se a l'últim campament i esperar que es faci de dia per prosseguir. Quan aconsegueixin finalitzar l'especial aquest dissabte hauran de cobrir uns 1.000 quilòmetres per arribar a Riad, on la resta de participants haurà pogut gaudir d'una jornada de descans que per a ells serà inexistent.

13/01 Etapa 6B (dia 2): Shubaytah – Shubaytah
L'equip segueix endavant després de viure una èpica odissea al desert i arriben amb llagrimes als ulls. Completen la crono 48h després d'una autèntica marató sobre la sorra, digna de les proeses més llegendàries que han fet cèlebre el Dakar. Sense tracció davantera, passen una segona nit al desert, superen sense ajuda l'inhòspit Empty Quarter i segueixen en carrera. L'equip viatja cap a Riad per reunir-se amb la caravana a la jornada de descans i reprendre la prova diumenge, quan arrenca la segona setmana de competició.

Isidre Esteve: “El Txema va desmuntar els paliers davanters i la cardan per deixar el diferencial lliure, però ens vam quedar dues vegades enganxats al fons d'una duna, i cada cop vam trigar entre cinc i sis hores per treure el cotxe”.

Txema Villalobos: “Crec que haurem de contactar amb les autoritats d'Aràbia Saudita per dir-los que han de refer els mapes perquè hem canviat diverses dunes de lloc. Em fan mal fins a les celles. Ha estat bestial!”.

14/01 Etapa 7: Riad – Al Duwadimi
Després de la proesa de la crono 48h, recuperen el ritme i tornen a entrar al Top 30 absolut, 18è entre els cotxes T1+, a la setena etapa, la més llarga del Dakar després de la marató a l'Empty Quarter. Els mecànics han estast treballant tota la nit per tenir el cotxe a punt i el pilot explica que ara torna a funcionar molt bé i que es torna a divertir al volant. En aquesta setena etapa han hagut d'avançar molts vehicles dins de la pols, perquè sortíen molt enrere, eren el número 113. 

15/01 Etapa 8: Al Duwadimi – Ha’il 
El tàndem Esteve-Villalobos completen la vuitena etapa amb molta confiança i marcant bons cronos, ficats una altra vegada de ple a la cursa. S'haurien pogut colar al Top 20 si no haguéssin perdut temps a la segona part de l'especial darrere d'un cotxe més lent. 

16/01 Etapa 9: Ha’il – Al-Ula
Superen amb solvència la novena especial del Dakar, de 436 quilòmetres contra el crono i constantment per sobre de mil metres d'altura. El Repsol Toyota Rally Team es classifica al 36è lloc absolut (21è de T1+), i ja és a Al-Ula, on el Dakar va arrencar fa gairebé dues setmanes. Esteve apunta que la navegació de Txema ha estat perfecta.

17/01 Etapa 10: Al-Ula – Al-Ula​
Un problema amb un nou diferencial del darrere i una punxada aviat, als 30 quilòmetres de la sortida, els condicionen a la dècima etapa especial. Han hagut de baixar el ritme, córrer en marxes llargues i fer una conducció suau per arribar bé al final. El Repsol Toyota Rally Team supera una etapa de pura supervivència i ja albira la meta del Ral·li Dakar.

18/01 ​Etapa 11: Al-Ula – Yanbu
L'equip es veu obligat a temperar la marxa per assegurar-se de completar una penúltima etapa duríssima. Arrenquen l'especial amb bon to fins a patir una punxada, abans que una vibració en la transmissió en condicioni el ritme fins a la meta. “Som a Yanbu, que és el més important. Havia de ser l'etapa més dura de la segona setmana del Dakar i ho ha estat. Només falta una miqueta més”. - Isidre Esteve, pilot

21/01 Tornada a casa
El Repsol Toyota Rally Team ja està a casa després d'haver arribat de matinada a l'Aeroport del Prat de Barcalona, després de completar la seva edició més difícil del Dakar a l'Arabia Saudí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports