Primer dia sense mascareta obligatòria a la majoria d'espais interiors

Primer dia sense mascareta obligatòria a la majoria d'espais interiors. Hem copsat diverses opinions sobre l'ús de la mascareta. Per ara encara hi ha gent que la porten per precaució o costum i d'altres se sentenen alleugerits de no haver-se la de posar.

La mascareta ha format part de la nostra vida quotidiana durant pràcticament dos anys. Des d'aquest dimecres i gràcies a la baixada del risc de contagi i de l'alt nombre de la població vacunada ja no cal portar-la en la majoria d'espais interiors. El primer dia ja hem vist botigues, supermercats o cafeteries, amb clients o treballadors sense mascareta.

Aixó sí, encara hi ha gent que continua utilitzant-la, fins i tot a l'exterior. Alguns per prudència i d'altres per costum. Malgrat l'aixecament de la restricció encara continua sent obligatòria als transports públics i centres sanitaris i sociosanitaris com les farmàcies, les residències de gent gran, els hospitals o els Centres d'Atenció Primària. 

A Catalunya aquest dimarts la mascareta ja s'ha retirat a les escoles i els alumnes de primària i de secundària han estat els primers a alliberar-se de l'obligatorietat. Sembla que a poc a poc tornarem a la normalitat, amb els rostres descoberts. Tot i això, des de Salut recomanen que la gent vulnerable continuï duent la mascareta i a la població en general en llocs on hi hagi aglomeracions, sense distància de seguretat o en cas de símptomes de covid o de qualsevol virus.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat