SSIBE presenta la memòria anual del 2019

Palamós

Data: 13/08/2020

INTERVENEN: Anna Ribera, directora assistencial de SSIBE // Xavier Pérez, gerent de SSIBE

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà fa pública la memòria anual de l'Hospital de Palamós de l'any 2019. 

A grans trets, planteja un any estable en què va augmentar fins a un 3% les visites a consultes externes, van augmentar també el nombre de pacients atesos tant d'estada llarga, mitja i de dia, com en les sessions al centre de dia i hi va haver un increment de visites a l'equip de capçalera de l'atenció primària de les ABS.

Destaca que respecte el curs anterior van disminuir tant els ingressos a planta com les intervencions quirúrgiques, tot i que per altra banda van augmentar les intervencions ambulatòries menors. També va disminuir en un nombre de 43 pacients la llista d'espera per a les operacions, mantenint així xifres relativament baixes.

Quant a instal·lacions el 2019 destaca per haver finalitzat les obres a la planta baixa de l'Hospital de Palamós, haver posat en marxa el Consultorivm Cafè, i haver millorat tant l'àrea de direcció assistencial com el servei de farmàcia.

Algunes actuacions i novetats destacades de l'any 2019 són la transformació de la Unitat Mèdica Ambulatòria, l'estrena de l'APP de SSIBE, que en el seu primer any de funcionament ha registrat fins a 6.000 usuaris; la posada en marxa del programa de prescripció social a l’ABS de Palafrugell i les primeres polisomnografies a la Unitat del Son.

També es va crear el Consell de Participació Ciutadana, un nou espai dirigit per 6 persones baix empordaneses dels municipis de Palamós, Palafrugell i Torroella de Montgrí, en el que es demana la consulta i opinió de la ciutadania sobre diferents temes i serveix també com a mecanisme d'opinió; i el procés participatiu entre els professionals 'Digues la teva', del qual Teresa Mora va ser escollida com a persona que representa els valors de l'entitat.

Els resultats de les enquestes de CATSALUT de l'any 2019, que es realitzen als pacients per tal d'avaluar el sistema, mostren una important satisfacció dels usuaris. Les puntuacions en tots els àmbits (embaràs i atenció al part, rehabilitació, urgències i Palamós Gent Gran), van estar molt favorables, amb una nota mitjana de 8.

Quant a la responsabilitat social corporativa, el SSIBE destaca que sempre participa amb equips a proves solidàries com l'Oncotrail, en aquesta passada edició amb vuit equips. Les donacions van permetre comprar 6 colposcopis per la detecció del càncer de coll uterí per al Servei de Ginecologia de l'Hospital de Palamós. El 2019, a més, va signar dos convenis amb les Associacions de Dones del Baix Empordà i de Palamós i va donar continuïtat al projecte Magnet amb l'escola Vila-romà de Palamós per dotar-la de més valor afegit a nivell acadèmic.

L'any 2019 també es van celebrar aniversaris especialment rellevants. Es va continuar amb la campanya de commemoració dels 250 anys de l'Hospital de Palamós i es va celebrar els 25 anys de la Unitat de Medicina Hiperbàrica i el desè aniversari de la implantació de l’estratègia de seguretat de pacients que vetlla per garantir i millorar la seguretat en l’assistència sanitària, amb més de 1.700 notificacions.

Aquest any, a més, SSIBE va ser guardonat amb el Premi Lluís Martí al Valor social pel projecte 'Popets per als més menuts' i l’Hospital de Palamós va ser guardonat amb 5 premis en la primera edició dels Premis BSH – Best Spanish Hospitals Award.

L'any 2019 SSIBE va comptar amb 1.478 treballadors, d'aquests 4 de cada 5 dones. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat