Només permetran tirar petards més tard de les 11 de la nit els dies 23 i 28

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró conjuntament amb Mossos d'Esquadra ja fa setmanes que està preparant el dispositiu especial de Sant Joan. Com l'any passat, s'ha tornat a publicar un BAN d'alcaldia, però enguany, com a novetat, aquest BAN s'amplia i té noves recomanacions i prohibicions. Algunes novetats són que no es podrà utilitzar pirotècnia si s'està més a prop de 200 metres de les residències de gent gran, i tampoc en espais on hi hagi animals ni a la zona del Parc dels Estanys.

Una altra novetat d'aquest any és que del dia 23 fins al dia 28 a partir de les onze de la nit està prohibit fer ús de la pirotècnia. Només ho permetran les nits del 23 i 28 de juny, coincidint amb les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere -tot i que aquesta segona ha anat perdent força amb el temps-.

Més enllà de la pirotècnia, la de la revetlla és una nit especialment complicada pels cossos de seguretat per l'increment de l'oci nocturn i del consum d'alcohol. Fets que impliquen que puguin augmentar els conflictes. El que fan des dels cossos de seguretat és reforçar la vigilància per evitar possibles aldarulls, queixes o baralles, però també augmentar els controls d'alcoholèmia durant la nit.

Els controls es realitzaran especialment entre les quatre de la nit i les vuit del matí, que és el moment més crític per la seguretat viària, quan la gent surt de la discoteca i l'afluència d'alcohol pot provocar accidents a la carretera. Els controls es faran de manera aleatòria durant aquestes hores en diferents punts del municipi.

Tot aquest dispositiu té per objectiu que la revetlla de Sant Joan sigui el màxim de segura possible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat