La XXVI trobada gegantera de l'Estartit aplega 4 colles i multitud d'encuriosits

Les colles geganteres de l'Estartit, l'Escala, Corçà i Vilafant es van trobar aquest dissabte en el nucli baix-empordanès. Van dansar pels principals carrers de la vila, entre gran expectació per un públic eminentment familiar. Fa 26 anys que es celebra l'esdeveniment, i ja s'ha consagrat en la programació de la Festa Major de l'Estartit.

La Festa de Santa Anna de l'Estartit enguany va caure en dimarts, és per això, que la Colla Gegantera del nucli van optar per traslladar al dissabte la tradicional trobada de figures. Asseguren que així, es fomenta la participació d'altres formacions i el públic s'anima més a venir.
 
L'esdeveniment no defuig del calendari de les colles de la demarcació, ja que fa 26 anys que es celebra. En aquesta ocasió es van veure representats els municipis de l'Escala, Corçà, Vilafant, i l'amfitriona, l'Estartit.

En Xiscu, enfundat en una faixa i tenyit de colors foscos a causa del seu ofici de pescador, juntament amb la seva dona, la Remei, encarregada de vendre el peix, configuren els gegants del nucli baix-empordanès. 

Ambdues figures van acompanyades del gegantó. Amb una edat més avançada, s'homenatja el treball dels faroners, ofici que va perviure a la Meda Gran de l'Estartit des de 1866 a 1932. Els membres de la colla també van voler rememorar els seus orígens, amb vestits típics del s. XX.

El recorregut de la trobada es va perfilar per l'avinguda de Grècia, en direcció al Passeig Marítim, per acabar finalment, al pati de l'Església. Entre els assistents es van registrar un bon nombre de famílies, així com turistes encuriosits que seguien la marxa des dels seus balcons.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura