El Mas Pelegrí de Vall-llobrega podria esdevenir un futur centre de dia

Vall-llobrega

Data: 17/03/2023

L'Ajuntament de Vall-llobrega ha adquirit els terrenys del Mas Pelegrí amb la voluntat d'emplaçar-hi un centre de dia. Aquest febrer la Fundació Mas Pelegrí va cedir l'immoble al consistori i ara, els seus tècnics treballen en un primer esbós del projecte. 

És un edifici de 780 metres quadrats que resta en desús fa més de dues dècades. L'immoble ubicat al poble de Vall-llobrega era propietat de la palamosina Maria Teresa Pelegrí, qui va cedir la finca a la Fundació Mas Pelegrí l'any 2002. L'acord fou fruit d'una voluntat, que era instal·lar-hi un centre geriàtric. No obstant això, el projecte mai es va arribar a materialitzar i en conseqüència, les seves dependències foren cobertes de pols i vegetació.

En un estat evident de degradació, el consistori va forçar una reunió el 2017 amb la Fundació. Les converses van desembocar en una nova iniciativa, aquest cop, enfocada en un centre de dia.
 

Hem tingut problemes, perquè entrava gent a l'interior de l'edifici. Per això, vaig convocar una reunió amb la Fundació i, en un primer moment, vam acordar ubicar-hi un centre de caràcter social. Jo no em veia en cor de tirar endavant un geriàtric, però sí un centre de dia. - Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega

Després de sis anys i desenes de procediments burocràtics entremig, el Mas Pelegrí fou cedit gratuïtament a l'Ajuntament a principis d'aquest febrer. Ara, els seus tècnics estan immersos en elaborar una memòria, que encarrili el projecte, per posteriorment buscar el finançament.
 

Estem elaborant una memòria valorada per definir el projecte i després, qui governi a l'Ajuntament, s'haurà d'espavilar a buscar subvencions. - Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega

Amb una població d'uns 900 habitants, el consistori es manté ferm en la decisió d'habilitar-hi un centre de dia. Volen, que en un futur, l'immoble esdevingui un espai de retrobament de la gent gran i alhora, els seus usuaris comptin amb servei d'atenció.
 

Actualment, tothom treballa i en conseqüència, algunes persones grans es queden soles. Per això, vaig pensar que seria ideal comptar amb un centre de dia a Vall-llobrega, perquè estiguin acompanyats, però durant la nit puguin tornar a casa seva a dormir. - Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega

La finca està envoltada d'uns terrenys de 33.000 metres urbans sense consolidar. Un cop es materialitzi el primer projecte, també es contempla actuar a l'espai exterior per emplaçar-hi més serveis de caràcter social.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia