Torroella, Palamós i la Bisbal, les espurnes del futbol femení al Baix Empordà

Fa 50 anys al municipi de Torroella de Montgrí es va encendre l'espurna, juntament amb la Bisbal i Palamós, del futbol femení al Baix Empordà. Foren una desena de joves, d'entre 15 i 17 anys, que van decidir canviar els partits disputats en els carrers dels barris per unes trobades oficials en el camp.

L'actualment desaparegut Sporting Mantes Club comptava als anys '70 amb una secció masculina. Fora el seu equip tècnic, qui va oferir una mà estesa a les noies per crear el nou equip, i alhora proporcionar-los el material necessari per jugar.

Amb Àngel Valentí com a entrenador, la formació comptava amb 11 jugadores. Montserrat Junqué n'era la portera i capitana, encara que en un principi volia ser davantera com George Best (Manchester United).

L'estadi era de terra i, encara que sembli una contradicció, actualment el camp s'ha convertit en uns jardins amb una pista de bàsquet. Del primer partit disputat amb el Palamós, on l'Sporting Club va punxar per golejada, varen venir algunes victòries.

La visió de les noies sobre el terreny de joc va durar fins a l'any 1975. Era un passatemps i només els nois podien aspirar a guanyar-s'hi la vida. Ara, 50 anys més tard les flequeres, les assessores, les historiadores o les advocades, ja estan jubilades, i recorden les aventures en el camp, mentre viuen el sorgiment de referents femenins dins el futbol.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports