Els habitants de Calonge i Sant Antoni prenen la paraula en matèria d'habitatge

El Palau Firal de Sant Antoni ha acollit aquest dimecres la veu dels seus ciutadans i ciutadanes en matèria d'habitatge. En concret, el consistori calongí ha impulsat un procés participatiu amb l'objectiu de recollir múltiples propostes i així, incloure-les al Pla Local d'Habitatge per al període 2021-2026. Tal com indica el seu nom, el document defineix les estratègies i actuacions per garantir el dret a una vivenda a Calonge i Sant Antoni.

En fase de retorn
Actualment el document es troba en fase de retorn, és a dir, després d'haver superat la part informativa i la sessió de debat, ara són els tècnics d'urbanisme els encarregats de revisar la viabilitat de les propostes presentades i posteriorment redactar el Pla definitiu. Finalment, seran les formacions polítiques les que tinguin l'última paraula per a la seva aprovació.

Els joves marxen a poblacions properes
El municipi de Calonge i Sant Antoni presenta diverses problemàtiques en matèria d'habitatge. Recollides totes elles en el Pla provisional, destaca la fugida de "joves del municipi a poblacions properes", on troben millors oportunitats d'accés a la vivenda. També se li suma, la poca oferta de lloguers de llarga durada, a causa de la forta presència d'habitatges d'ús turístic, així com el "desajust entre els preus de l'habitatge i la capacitat econòmica de les llars". En aquest sentit, des del consistori estimen que el "53% de les famílies no podrien accedir a un lloguer mig, per un pis de 70 m², sense destinar-hi menys del 30% dels seus ingressos".

L'objectiu és "garantir l'accés a l'habitatge"
Així doncs, alguns dels objectius fixats són el "manteniment i rehabilitació del parc social" o "garantir l'accés a l'habitatge i evitar la pèrdua d'aquest, atenent tant les persones en situació de vulnerabilitat residencial severa com a la població sense capacitat d'accedir al mercat lliure" .

Accessible al web de l'Ajuntament
El document provisional del Pla d'Habitatge, que recull tots els punts anteriorment descrits, es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament, així com la corresponent documentació gràfica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política