El despertar del mite Gala Dalí, la dona que volia passar a la història com una llegenda

La Pera

Data: 02/05/2024

La mostra és el resultat d'una col·laboració d'un projecte molt més ampli entre el Centre d'Estudis Dalinians i La Roca Village. Tot plegat sota l'objectiu de redescobrir la identitat de Gala Dalí des d'una mirada més contemporània a través de l'alta costura, hibridant també altres disciplines artístiques.

El Castell de Púbol de Gala Dalí, al Baix Empordà, és la llar íntima de Gala, sobretot en els darrers anys de la seva vida. És per això que, ara com a museu, és l'espai on es fan exposicions al voltant de la seva figura. Una dona amb un caràcter fort, de personalitat complexa i camaleònica, creativa i interessada pel món de la moda, que ha fet possible l'exposició: "El despertar del mite: Gala Dalí".

L'exposició consta de tres capítols: El primer, ja visitable, la col·lecció de primavera - estiu. Li continuarà una segona part el 17 de juny, la qual coincidirà amb l'inici de la Setmana de la Moda de París d'alta costura. I després, a l'octubre, es podrà veure la de tardor-hivern. La col·lecció primavera-estiu transporta a l'estiu del 1929, any que es van conèixer Gala i Salvador Dalí a Cadaqués.

"Vull passar a la història com una llegenda" Gala, «Garbo magazine», 1964

La mostra és el resultat d'una col·laboració d'un projecte molt més ampli entre el Centre d'Estudis Dalinians i La Roca Village. Tot plegat sota l'objectiu de redescobrir la identitat de Gala Dalí des d'una mirada més contemporània a través de l'alta costura, hibridant també altres disciplines artístiques. Alhora, l'exposició se situa dins d'un context contemporani, afegint a la seva interpretació totes aquelles preocupacions socials que estan a l'ordre del dia.

La relació de Gala Dalí amb la moda resulta una finestra per interpretar a través de la seva mirada, tot el que volia expressar i fer interpretar amb la seva vestimenta. Una invitació per redescobrir Gala Dalí amb noves mirades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura