Sentència a favor dels allotjaments turístics per la pujada de la taxa de residus

Diversos propietaris d'habitatges d'ús turístic de Torroella de Montgrí, amb el suport de l'Associació Turística d'Apartaments, van presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu de Girona contra les liquidacions de l'Ajuntament de Torroella per l'augment en la taxa d'escombraries durant el 2020. Ara, el Tribunal Suprem ha donat la raó a l'Associació d'Apartaments Turístics de Girona.

A finals del 2019, el consistori va modificar la taxa d'escombraries pels habitatges d'ús turístic. De fet, un dels canvis equiparava aquests habitatges als establiments comercials i industrials, representant així, un increment substancial de l'import dels rebuts per aquest concepte. Com a resposta, diversos propietaris d'habitatges d'ús turístic de Torroella de Montgrí, amb el suport de l'Associació Turística d'Apartaments, van presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu de Girona contra les liquidacions de l'Ajuntament de Torroella per l'augment en la taxa d'escombraries durant el 2020. En concret, sol·licitaven els rebuts del servei d'escombraries, així com que se'ls tornés l'import pagat i que es declarés il·legal l'ordenança fiscal.

Davant el desacord de l'Associació d'Apartaments Turístics de Girona amb la decisió del consistori, es va celebrar una reunió per revisar els desajustaments en algunes taxes que l'associació considerava desproporcionades. El que va comportar a rectificar, però sense un resultat global al problema. Ja que les habitatges d'ús turístic segueixen sota la mirada de local comercial o industrial per a l'aplicació d'aquestes taxes.

Ara, el Tribunal Suprem ha donat la raó a l'Associació d'Apartaments Turístics de Girona. Comportant al fet que el consistori retorni la diferència monetària que va suposar l'increment de les taxes de l'any 2020 als propietaris afectats. En aquest moment, l'Associació d'Apartaments Turístics informa que també s'ha de gestionar el procés anteriorment explicat per lluitar contra l'increment de taxes que també es van aplicar els anys 2021 i 2022 consecutivament.

 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política