Torroella i l’Estartit decidirà el destí dels 150mil € del Pressupost Municipal 2025

Els pressupostos participatius s’inicien amb la fase de propostes on tota la ciutadania i entitats del municipi poden fer les seves propostes. Després, un cop recollides totes les propostes, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en dos tallers públics. Aquesta fase del procés es farà del 14 de juny al 30 d’octubre. Al novembre de 2024 es realitzaran les votacions dels projectes finalistes dels pressupostos participatius, d’entre 10 projectes per Torroella de Montgrí i 5 projectes per l’Estartit. L’execució dels projectes guanyadors es realitzarà durant l’any 2025.

Arrenca la quarta edició dels Pressupostos Participatius que s’organitzen conjuntament entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit fins al 13 de juny. Aquest procés participatiu servirà per decidir en què s’invertiran 150.000 € del pressupost municipal del 2025. Aquesta xifra es distribueix en 110.000 € per inversions al nucli de Torroella de Montgrí i 40.000 € pel nucli de l’Estartit. Uns percentatges d’inversió que corresponen al nombre de població de cada nucli.

Els pressupostos participatius s’inicien amb la fase de propostes on tota la ciutadania i entitats del municipi poden fer les seves propostes. Els projectes que es vulguin presentar han de complir uns criteris preestablerts com: que siguin una inversió, projectes concrets i viables econòmica i tècnicament, que facin referència a temes de competència municipal, que no vagin en contra dels plans municipals aprovats i que no superin el total d'inversió destinat a cada nucli. 

Recordem que la presentació de les propostes es pot fer de manera online a través de la web: https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/, a l’apartat de propostes ciutadanes. També es poden presentar propostes de manera presencial, omplint les butlletes de propostes i dipositant-les a les urnes que es col·locaran a una quinzena d’equipaments municipals. Podreu consultar la ubicació d'urnes de Torroella i l'Estartit al web oficial del consistori o a la notícia de https://tvcostabrava.com . 

Durant la fase de propostes es realitzaran tallers de presentació de propostes als centres educatius de secundària, a la Llar de Jubilats, entre d’altres. També s’ha obert una oficina presencial cada dilluns de 9 a 14 h a l’OIAC de l’Ajuntament on es poden anar a fer totes les consultes sobre el procés que siguin necessàries.

Després, un cop recollides totes les propostes, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en dos tallers públics. Aquesta fase del procés es farà del 14 de juny al 30 d’octubre.

Al novembre de 2024 es realitzaran les votacions dels projectes finalistes dels pressupostos participatius, d’entre 10 projectes per Torroella de Montgrí i 5 projectes per l’Estartit. L’execució dels projectes guanyadors es realitzarà durant l’any 2025.

Fotografia: El regidor de Participació Ciutadana, Txiki Sanchez, i la tècnica de Participació Ciutadana, Roser Ayats.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política